Part Forana 17/11/2021

Inca habilita 500 places d'aparcament extra el Dijous Bo per por de la vaga d'SFM

El batle té esperances que s'arribi a un acord, però ha previst un dispositiu especial per a la fira

2 min
Reunió dispositiu de seguretat Dijous Bo

"Tenc l'esperança que puguin arribar a un acord abans del Dijous Bo". Són paraules del batle d'Inca, Virgilio Moreno, amb referència a la vaga de treballadors d'SFM, que deixarà sense servei especial de tren la capital del Raiguer durant el seu dia gran, tal com era habitual. Tot i això, el Consistori ja havia previst aquesta situació i ha sumat 500 places d'aparcaments a les que hi havia altres anys.

A més, l'Ajuntament d'Inca havia demanat al Consorci de Transports augmentar la freqüència d'autobusos per al Dijous Bo com a mesura preventiva a la vaga. El Consorci, però, ha denegat la sol·licitud, ja que es podria haver entès com una vulneració del dret a vaga, segons ha informat el batle a l'ARA Balears. Tot i això, des del Consistori no passen pena.

Per al Dijous Bo s'han habilitat quatre solars privats, dels quals no es podia disposar els darrers anys. A més, es podrà deixar el cotxe als dos aparcaments públics que fins ara tampoc no s'havien utilitzat a cap Dijous Bo: el d'Antoni Mateu i el de la plaça Mallorca, segons expliquen fonts de l'Ajuntament. També es podrà aparcar a les rondes i carrers que així ho assenyalin.

"Aquest dia era habitual animar la gent a fer servir el transport públic. Enguany també ho feim, però sabem que serà més difícil", diu el batle. Els serveis mínims de la vaga d'SFM cobreixen entre un 55 i 60% del servei. Dijous s'aturarà durant quatre hores entre les 7 i les 18.30 ha. Malgrat tot, des del Consistori recorden que existeixen les freqüències d'autobusos. De fet, s'augmentarà la vigilància a les dues aturades que hi ha al municipi.

El batle s'ha reunit avui amb la Policia Local, Guàrdia Civil i seguretat privada per definir el dispositiu especial que es comença aquest dimecres a les set del dematí i acabarà a les 22 hores de dijous. El dispositiu especial de seguretat estarà format per més de 100 efectius, que reforçaran la vigilància a la zona de la plaça de toros i el quarter General Luque.

La vaga del SFM afectarà a 14 trajectes des de o cap a Inca

La vaga dels treballadors dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) afectarà un de cada tres trens que passen per Inca durant el Dijous Bo en diverses franges horàries a primera hora del matí i durant l'horabaixa.

Per a aquest dijous hi ha previstes aturades entre les 7 h i les 8 h, entre les 9 h i les 10 h i entre les 16:30 h i les 18:30 hores. Així, durant la jornada se suprimiran set trajectes d'anada i set trajectes des de o cap a la capital del Raiguer en aquestes franges. A més, també està prevista que els treballadors facin vaga des de les 23 hores d'aquest dimecres fins a les 4 del matí d'aquest dijous.

A més, segons ha informat el TIB, a través de la seva pàgina web, també s'han suprimit les sortides dels busos des de Palma de les 6:55 h, 7:35, 09:15 h, 16:35 h, 17:15 h i 17:55 h hores, així com les sortides des de la UIB de les 7:15 h, 07:55 h, 09:35 h, 16:55 h, 17:35 h i el de les 18:15 hores.

stats