Part Forana 19/11/2019

Inca dona més visibilitat a l'Espai de Dones

L'Ajuntament engega la campanya 'Inca amb veu de dona'

Ara Balears
2 min
Presentació del programa municipal 'Inca amb veu de dona'

IncaL’Ajuntament d’Inca ha presentat aquest dimarts la campanya 'Inca amb veu de dona', que es desenvolupa en el marc del projecte 'Inca donant la xapa contra la violència de gènere'. A l’acte de presentació hi ha assistit el batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora d’Igualtat, Antònia Maria Sabater, i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran.

"'Inca donant la xapa contra la violència de gènere' és una iniciativa que neix amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la igualtat de gènere i la violència masclista. Un dels eixos principals d’aquest projecte és donar més visibilitat a l’Espai de dones d’Inca i tots els serveis que ofereix. Per aquest motiu, es posa en marxa la campanya 'Inca amb veu de dona', que dotarà l’Espai de dones d’Inca d’una nova imatge, la qual s’utilitzarà per promocionar tots els tallers, activitats i actes que s’organitzin.

De manera paral·lela, en el marc del projecte 'Inca donant la xapa contra la violència de gènere', es desenvoluparan moltes altres accions, com per exemple campanyes específiques per promoure dates commemoratives com el 8 de març i el 25 de novembre entre els diferents grups poblacionals.

"Des de l’Ajuntament d’Inca ens hem d’implicar per crear un municipi lliure de violències masclistes i, a través de l’Espai de Dones d’Inca, hem de conscienciar la ciutadania que hem de lluitar tots plegats contra aquesta xacra social", ha assenyalat Sabater.

Reaccionar contra la violència

Per part seva, Maria Duran ha afegit que "les administracions públiques i tota la ciutadania hem de reaccionar, perquè per molta feina que realitzem, si no ho feim plegats i amb força, no podrem combatre la violència de gènere".

L’Espai de Dones d’Inca organitza moltes activitats periòdiques com tallers, exposicions, conferències, contacontes, etcètera. Durant el mes de novembre hi ha programat un contacontes el 20 de novembre, un taller de debat per obrir la perspectiva el 22 de novembre i la projecció d’un curtmetratge el 27 de novembre, a més de les activitats programades pel 25 N.

Punt de trobada

L’Espai de Dones d’Inca, que es va posar en funcionament ja l’any 2016, és un lloc de trobada, de participació i empoderament; de reflexió, de creixement personal i de creació de xarxes per a les dones d’Inca i comarca. Aquest espai està impulsat per l’Ajuntament d’Inca, el Consell Insular de Mallorca i l’Institut Balear de la Dona per fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Entre altres activitats, l’Espai ofereix un servei gratuït d’atenció, informació, formació i assessorament en polítiques d’igualtat i violència de gènere, com també assessorament jurídic per a dones. A més, disposa d’un servei gratuït específic per a dones que pateixen o han patit violència de gènere que compta amb psicòloga i psicòloga infantil.


stats