Part Forana 23/09/2020

Inca queda sense Dijous Bo a causa del coronavirus

L'Ajuntament ha decidit suspendre la festa, juntament amb les fires, després d'analitzar la situació amb autoritats sanitàries i cossos de seguretat

Ara Balears
1 min
Inca durant un 'Dijous Bo'./ AJUNTAMENT D'INCA

PalmaL’Ajuntament d’Inca ha acordat suspendre les tres Fires i el Dijous Bo a causa de la crisi sanitària. La decisió s'ha pres després d'analitzar la situació amb les autoritats sanitàries i els cossos de seguretat per "responsabilitat" i "seguretat", segons afirma el Consistori. La voluntat de l'equip de govern és "preservar la salut pública i garantir que els veïns no vegin augmentat el risc de contagi".

La mesura s’ha comunicat als portaveus dels grups polítics municipals i als principals sectors afectats. Així mateix, durant la jornada d'aquest dimecres es traslladarà la decisió a totes les persones, empreses, col·lectius i entitats implicades en la celebració de les Fires i el Dijous Bo.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, apunta que “travessam una situació excepcional i molt complicada. Les recomanacions bàsiques per intentar lluitar contra el coronavirus es focalitzen a reduir els esdeveniments públics i evitar aglomeracions, elements que van estretament relacionats amb la celebració d’una fira. Per això, conscients de la importància de mantenir les mesures de prevenció enfront del covid-19, hem adoptat aquesta decisió. Venim de mesos molt complicats i no posarem en risc la salut de tantíssima gent per celebrar les Fires i el Dijous Bo”.

“Tots som ben conscients de la situació actual i sabem l’enorme renúncia que significa haver pres la decisió de suspendre'l, però la lluita contra el covid continua i no podem fer cap passa enrere”, assenyala el regidor de Fires i Dijous Bo, Antoni Peña.

Actualment la celebració de qualsevol fira o festa popular a les Illes Balears està prohibida d’acord amb la resolució de la Conselleria de Salut i Consum publicada al BOIB amb data 12 de setembre.

stats