Seguretat
Part Forana 18/10/2022

Inca desplegarà un dispositiu especial de seguretat durant les Fires i el Dijous Bo

L'Ajuntament de la capital del Raiguer ha definit aquest dimarts la coordinació que es durà a terme a fi de disposar dels efectius necessaris durant aquestes setmanes de gran afluència

ARA Balears
2 min
La reunió ha comptat amb la participació del batle d’Inca, Virgilio Moreno, la delegada del Govern, Aina Calvo, el regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastián Oriol, el regidor de Fires, Antoni Peña, juntament amb representants dels diferents cossos i forces de seguretat i altres membres del Consistori.

PalmaLa sala de plens de l'Ajuntament d'Inca ha acollit aquest dimarts una nova sessió de la Junta Local de Seguretat amb la finalitat de coordinar el dispositiu especial que es durà a terme amb motiu de les Fires d'Inca i el Dijous Bo 2022. Durant la reunió, s'ha definit el dispositiu especial que es posarà en marxa en aquestes dates per tal de garantir la màxima coordinació entre els diferents cossos de seguretat. En aquest sentit, el batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha assenyalat: "Com cada any, disposarem dels efectius necessaris perquè durant aquestes setmanes de màxima afluència a la nostra ciutat les qüestions de seguretat ciutadana estiguin ben cobertes".

D'aquesta manera, durant les tres fires, així com el Dimecres Bo i el Dijous Bo, s'implementarà un dispositiu especial de trànsit i s'habilitaran noves zones d'aparcament als voltants dels diferents punts neuràlgics del municipi; com ara la ronda de Jaume I. D'altra banda, durant aquesta reunió, la Guàrdia Civil i la Policia Local han fet un breu balanç de les xifres de denúncies i actuacions del 2022, les quals indiquen que Inca es manté com una de les ciutats més estables i segures de Mallorca. De fet, els agents han afirmat que l'índex de delinqüència ha baixat un 12% enguany any.

Pel que fa a les dades de la Policia Local d'Inca, segons ha apuntat l'Ajuntament, evidencien l'augment de les actuacions i les tasques de control fetes durant els darrers mesos. El Consistori ha recordat que en aquest àmbit s'han incrementat els dispositius de vigilància i prevenció amb més presència; com ara a les places els caps de setmana o les campanyes per lluitar contra el turisme de fems. "Durant els darrers anys hem fet un esforç per incrementar els recursos de la Policia Local i consolidar la plantilla per tal de poder fer més actuacions i augmentar les tasques de control i vigilància", ha conclòs Moreno.

stats