Sostenibilitat
Part Forana 17/10/2022

Inca acollirà el I Fòrum d'Economies Transformadores per fer front al canvi climàtic

Mercat social i l'ajuntament de la capital del Raiguer organitzen aquest esdeveniment el proper dissabte amb l'objectiu de diversificar el model econòmic

2 min
Imatge de la presentació del I Fòrum d'Economies Transformadores de Mallorca que ha tengut lloc aquest dilluns a Inca.

PalmaEl I Fòrum d'Economies Transformadores de Mallorca tindrà lloc el pròxim dissabte al Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca de 10 a 14 hores. L'objectiu d'aquestes jornades és diversificar el model econòmic de l'Arxipèlag i lluitar contra el canvi climàtic. Jordi López, president de Mercat Social, ha afirmat: "S'ha de donar visibilitat al cooperativisme i contribuir al comerç just, les finances han de ser ètiques i l'emergència climàtica és un fet". López també ha remarcat que "hem de dependre menys del turisme".

D'aquesta manera, aquest primer fòrum, segons el president de Mercat Social, es basarà en tres taules de debat. Durant la primera, es tractarà el tema de la transició ecològica, on es parlarà d'agricultura i plaques solars, uns camps que López ha titllat de fonamentals. D'altra banda, a la segona, s'abordarà la transició justa amb la UIB i l'associació Pa i Mel, a fi de "no deixar enrere el sector més vulnerable de la societat", ha dit el president.

Finalment, a la tercera taula es parlarà d'instruments per afavorir aquesta transició ecològica i justa que es planteja mitjançant la determinació d'objectius, la potenciació d'equipaments públics i la contribució de la ciutadania."La cooperació per part de les entitats i de la societat és clau per ser més eficients, per això els convidam a contribuir a aquesta transició econòmica a Mallorca", ha assenyalat López.

Per la seva banda, Virgilio Moreno, el batle d'Inca, ha mostrat satisfacció davant aquestes jornades, de les quals ha destacat el caràcter social i transformador. "L'emergència climàtica no és un futur, sinó un present, i hi hem de fer front de manera conjunta amb totes les entitats que ja fa anys que aborden aquestes temàtiques", ha destacat Moreno. El batle ha afirmat que volen continuar amb aquestes col·laboracions i ha recordat que aquest esdeveniment es farà en el marc de la primera fira d'Inca, la de la terra, la qual està dedicada a les plantes.

stats