Part Forana 17/02/2022

L’IMAS i el Govern reforcen amb 39 milions d'euros els Serveis Socials dels ajuntaments

El repartiment d’aquesta partida es farà segons les necessitats específiques de cada consistori

ARA Balears
2 min
Seu de l'IMAS

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) aportarà els propers tres anys prop de 39 milions d’euros als ajuntaments de tot Mallorca per reforçar i garantir l’eficiència dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics i les prestacions per a les persones més vulnerables. Més de 29 milions i mig d’aquesta partida provenen de la Conselleria d’Afers Socials i la resta corresponen a aportacions directes de l’IMAS. En concret, aquest any la institució insular distribuirà 12.069.000 euros entre tots els municipis de l’illa, una aportació que s’incrementarà els dos anys següents en un 15%.

Així, el repartiment d’aquesta partida es fa segons les necessitats específiques de cada consistori per tal de garantir la mateixa qualitat en el servei independentment del lloc de residència dels usuaris. L’aportació es distribueix tenint en compte el factor poblacional; en particular, el nombre de persones majors de 85 anys i menors de 14 que hi ha als diferents municipis, així com el nombre d’expedients amb els quals es treballa i d’usuaris atesos pels serveis socials locals. 

Cal destacar que els serveis socials municipals de l’illa varen atendre el darrer any més de 81.700 persones. Per això, aquests doblers serviran també per incrementar de manera progressiva els professionals, que hauran d’augmentar dels dos actuals (un treballador social i un educador social) per cada 7.500 habitants a dos per cada 5.000 el 2024. La partida també pretén donar suport a les despeses derivades tant de les intervencions individuals i familiars dels professionals com del treball comunitari i millorar les instal·lacions dels centres dels serveis socials comunitaris per tal que siguin espais accessibles i que garanteixin la intimitat dels usuaris. 

Aquesta aportació per als SSCB se suma als 3,9 milions d’euros que l’IMAS té previst aportar amb convenis de serveis especialitzats per a noves contractacions, programes de suport psicosocial per a la infància i l’adolescència i accions de prestacions econòmiques pròpies de l’IMAS per a situacions d’atenció prioritària i de necessitat urgent.

stats