Part Forana 23/03/2022

Identifiquen cinc persones que feien pintades vandàliques a Llucmajor

Per altra banda, ARCA exigeix la neteja d'uns grafits a l'edifici de Sa Farinera de Marratxí

ARA Balears
2 min
Pintades vandàliques a s'Arenal de Llucmajor

La Policia Local de Llucmajor ha identificat aquest dimecres matinada cinc joves majors d'edat que feien pintades vandàliques a la platja de s'Arenal de Llucmajor, concretament als murs que delimiten el passeig marítim amb l'avinguda de Miramar, segons ha informat el cos municipal.

ARCA exigeix la neteja dels grafits de la refinadora del Pont d'Inca

Per altra banda, l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha exigit a l'Ajuntament de Marratxí que netegi les pintades vandàliques que des de fa anys enlletgeixen els murs que envolten les emblemàtiques instal·lacions de Sa Farinera del Pont d'Inca.

Segons explica ARCA, a l'associació li consta que està en procés la licitació d'una primera fase de la reforma i recuperació patrimonial de Sa Farinera, però que no es preveu inicialment la neteja de la façana, la qual cosa "els preocupa". Per això insten el Consistori a destinar una partida específica a l'eliminació i el condicionament estètic de tot el mur, "un element vist per milers de persones diàriament el lamentable estat del qual pertorba la bona imatge del municipi", expliquen en una nota de premsa.

Edifici la Farinera del Pont d'Inca amb pintades vandàliques

Cal recordar, que l'Ajuntament de Marratxí té planejat convertir l'antic edifici de la fàbrica refinadora en un espai cultural i de referència, segons va explicar a l'ARA Balears el batle del municipi, Miquel Cabot. Segons ARCA, ja es va adreçar un escrit el passat 18 de març al regidor de Cultura i Patrimoni per tal d'instar el consistori d'aquest municipi a prendre decisions al respecte i de fet, s'hi han mantingut diverses reunions a fi d'aconseguir l'eliminació de les pintades de la manera més ràpida i eficient possible.

stats