Part Forana 05/10/2020

L'Ibanat comença la restauració del camí de la Volta del General

El Consell de Mallorca va sol·licitar la col·laboració de la Direcció d'Espais Naturals i Biodiversitat per adequar el camí després de la tempesta que va assolar la serra de Tramuntana el 29 d'agost

Ara Balears
1 min
Treballadors de l'Ibanat./ GOIB

PalmaL'Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha començat les tasques de conservació i gestió del camí de la Volta del General, a Banyalbufar, que es va veure afectat pel temporal del 29 d'agost. L'itinerari forma part de la ruta senderista del Consell de Mallorca i es troba dins el Paratge Natural de la serra de Tramuntana. Des del Consell de Mallorca es va sol·licitar la col·laboració de la Direcció d'Espais Naturals i Biodiversitat per actuar en l'adequació del camí després de la tempesta, ja que la ruta senderista és molt freqüentada pels excursionistes.

Aquest dilluns, el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el gerent de l'Ibanat, Joan Ramon; el batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà; el de Valldemossa, Nadal Torres, i la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, han visitat el camí per conèixer les tasques que s'hi estan duent a terme.

La ruta es troba ubicada dins l'espai natural protegit, el qual, arran de la gran quantitat d'arbres caiguts i restes de vegetació, va quedar intransitable. Llorenç Mas ha indicat que les tasques que realitza l'Ibanat varen començar l'1 d'octubre, dia que el personal de l'empresa pública acabava el servei presencial de la campanya d'incendis forestals.

El director general ha explicat les actuacions que s'hi estan fent, que consisteixen essencialment a eliminar la vegetació i anar triturant-la per poder deixar-la a la mateixa zona. Una vegada que hagin acabat les tasques de restauració i gestió del camí, s'informarà de la reobertura.

A més d'aquesta actuació d'ús públic, l'Ibanat també executarà les faixes de defensa contra incendis forestals afectades a Banyalbufar, Esporles i Valldemossa, com també la gestió del punt d'aplegada de restes vegetals situat al Port des Canonge.

stats