Part Forana 26/11/2018

L'Hospital de Llevant i la residència de Portocristo passen al grup Parque

També ha adquirit dos centres sanitaris a Cala Mesquida i Portocolom

M. Barceló
2 min
Valentí García, Gabriel Uguet i Alejandro Rey, presentant la incorporació de l'hospital de Llevant al grup Parque Hospitales.

ManacorEl grup sanitari Parque Hospitales ha adquirit l'Hospital de Llevant, inagurat el 2013, i la seva residència geriàtrica. El 70% de les accions pertanyien als fons ProA Capital i el 30% restant estava en mans d'accionistes minoritaris. Ara Parque Hospitales és l'únic grup de capital espanyol amb centres a les Canàries i les Balears.

Gabriel Uguet, director general del complex sanitari de Llevant, ubicat a Portocristo, ha recordat que el projecte va néixer "quan es tancaven moltes empreses", en plena crisi econòmica, i que amb l'entrada en servei es varen alleugerir centres com l'Hospital Comarcal de Manacor. El 2018, l'Hospital de Llevant ha atès 25.000 urgències. Per a Uguet el projecte es consolida amb la venda a Parque Hospitales.

Valentí García, administrador del grup, ha destacat i posat en valor el treball de l'equip gestor de l'Hospital de Llevant, que té 200 treballadors. El creixement mitjà de Parque Hospitales és del 15%, "a partir d'una gran qualitat assistencial", ha assenyalat.

Per la seva banda, el director general del grup sanitari, Alejandro Rey, ha dit que el de Llevant és el cinquè hospital en propietat i que la incorporació de la residència deixa en quatre el nombre de geriàtriques sota la seva gestió. "Venim a sumar, perquè som gestors sanitaris amb solvència que volem dur a terme un desenvolupament de serveis, alhora que volem apropar els serveis als pobles de la zona", ha destacat.

700.000 pacients

Parque Hospitales atén 700.000 pacients a l'any i preveu tancar el 2018 amb una facturació de prop de 45 milions d'euros. La plantilla actual del grup és de 600 persones.

L'Hospital de Llevant té 64 llits, 6 llits d'UVI, 3 quiròfans i 16 despatxos de consultes externes. L'àrea d'urgències té 7 boxes. Pel que fa a la residència destinada a la tercera edat, té 74 places residencials i una unitat de dia de 20 places. Parque Hospitales també incorpora a la seva xarxa un centre metge de Cala Mesquida (Capdepera) i un altre de Portocolom (Felanitx). La direcció del grup no descarta la compra de més hospitals a Mallorca.

stats