Part Forana 28/01/2022

Els habitatges de l'antic cinema Fantasio d'Alaró se salven de ser esbucats

L'Ajuntament ha arribat a un acord que fa ferma la decisió després de tretze anys de procés judicial denunciat pel constructor rival de la promotora

1 min
Façana dels pisos del Fantasio. / A. POL

L'Ajuntament d'Alaró ha arribat a un acord judicial pel qual s'evita l'esbucament de la finca de l'antic cinema Fantasio. D'aquesta manera, els quinze propietaris dels habitatges poden descansar tranquils, després de tretze anys de litigi, i conservar els seus immobles. L'edifici, construït l'any 2006, s'havia de tomar per ordre d'una sentència perquè el constructor havia envaït trenta centímetres de carrer, segons el denunciant, un constructor rival del promotor de l'obra.

Igualment, d'aquesta manera, no s'haurà de pagar el prop de mig milió d'euros que costava l'esbucament de l'edifici, ni la indemnització d'entre 600.000 i 900.000 euros per als propietaris, ni tampoc els dos milions que demanava el denunciant. Per arribar a aquest acord definitiu, el Consistori alaroner ha hagut de superar diversos tràmits, segons explica el batle, Llorenç Perelló. Primer, s'ha arribat a un acord amb el Jutjat Mercantil i l'administrador concursal. A més, l'Ajuntament ha hagut de fer un codi de bones pràctiques perquè la llicència que es va atorgar era il·legal i tal vegada el més remarcable és que s'han modificat les normes urbanístiques del poble perquè l'edifici hi tengui cabuda.

Així, acaba un procés que va començar l'any 2006, quan els tribunals van considerar il·legal la llicència d'obres concedida per l'Ajuntament per construir aquests pisos. Qui ho denunciava era un constructor local, competència directa del promotor de l'obra en qüestió. El març de 2021, els jutjats van ordenar la demolició i, de fet, el Consistori estava obligat a executar-ho si no volia represalies econòmiques. Des de llavors, es va lluitar per un acord amb el demandant, que exigia dos milions d'euros, i que ara s'ha aconseguit.

stats