Part Forana 09/07/2020

El biotecnòleg Guillem Mas Fiol serà el pregoner de Sant Agustí a Felanitx

Ara treballa a l’Institut Pasteur de París en un projecte d’investigació, en col·laboració amb l'OMS

Ara Balears
2 min
Guillem Mas, designat pregoner de les festes de Sant Agustí a Felanitx.

FelanitxEl jove, nascut l’any 1995 a Portocolom, encetarà les festes de Sant Agustí amb el tradicional pregó que tindrà lloc dia 21 d’agost a la balconada de la Casa de Cultura, a la plaça de Santa Margalida. Actualment treballa a l’Institut Pasteur de París en un projecte d’investigació, amb col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per estudiar mostres del bacteri de la pesta bubònica provinent de diferents parts del món.

Guillem Mas, té 25 anys, és fill dels felanitxers Lourdes Fiol i Guillem Mas, té dues germanes. Ha format part de la Banda de Música de Felanitx, va crear l'Assemblea de Joves de Felanitx i ha col·laborat diferents estius en la investigació de les excavacions dels Closos de Ca’n Gaià a Portocolom.

"És tot un honor que hagin pensat en una persona tan jove per fer un acte tan important. Seran unes festes molt particulars per la situació que vivim, unes dates molt especials, sobretot per a un felanitxer que viu fora de la seva terra", ha explicat el pregoner.

Mas va cursar els seus estudis bàsics al col·legi Sant Alfons i l’IES Felanitx, on aconseguí una menció honorífica en el Batxillerat en Ciències i Tecnologies. Viatjà a la Universitat de Barcelona, on va fer el Grau en Biotecnologia. Cursà un Màster Europeu de Genètica a la Universitat de París, un Doctorat en Microbiologia i Infecció a l’Institut Pasteur, on actualment es troba fent feina en la investigació de malalties infeccioses.

Premi a l'excel·lència acadèmica

D’adolescent va ser monitor dels cursos d’estiu de vela lleugera, va rebre una beca i durant mig any va investigar sobre proteïnes microbianes. També va fer feina en el control de qualitat als Ramaders Agrupats de Felanitx. Tot i la seva joventut, la Conselleria d’Educació de les Illes Balears li va atorgar l’any 2018 el premi a l'Excel·lència Acadèmica per a alumnes universitaris.

stats