Successos
Part Forana 22/09/2022

La Guàrdia Civil intervé 3.400 quilos de garroves suposadament robades a Mallorca

Els agents, amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, han detingut un home de 40 anys

ARA Balears
1 min
Imatge de les garroves intervingudes.

PalmaAgents de la Guàrdia Civil i inspectors de la Conselleria d'Agricultura del Govern balear han intervingut 3.400 quilos de garroves amb motiu de les investigacions que s'han posat en marxa en zones rurals i explotacions agrícoles arran de les denúncies per robatoris d'aquest producte. Segons ha informat el cos policial, els perjudicats han mostrat preocupació i malestar per un augment de robatoris a diferents zones de l'illa, sobretot a Santa Eugènia i Llucmajor, en la darrera collita de garrova.

Així, els agents Roca (de la unitat de robatoris en el camp) de la Guàrdia Civil i els inspectors de la Conselleria van comprovar la traçabilitat del producte i que la venda es fes d'acord amb el protocol establert. Com a resultat, van aconseguir intervenir i immobilitzar 3.400 quilos de garroves dels quals no es podia determinar amb claredat la procedència.

A banda d'això, i com a fruit de les vigilàncies fetes a les zones afectades i del control a les empreses de compra del producte, s'ha pogut identificar i detenir un home de 40 anys com a presumpte autor d'un delicte de furt de garroves, de 1.000 quilos en total. L'operatiu continuarà en marxa les properes setmanes i no es descarten més detencions.

stats