Part Forana 13/05/2022

Un grup de joves arquitectes dissenyarà la futura residència de gent gran de Bunyola

Disposarà de 120 places i d'un pressupost de 9 milions d’euros, finançats per fons europeus

ARA Balears
2 min
El grup d'arquitectes que ha guanyat el concurs per dissenyar la residència de Bunyola

Un grup de joves arquitectes de Palma han estat els guanyadors del concurs arquitectònic de la futura residència de Bunyola, que disposarà de 120 places per a persones majors en situació de dependència.

En concret, es tracta del projecte 'A peu pla', presentat per Juan Pol Córcoles, Matías Cantalero Martínez i Josep Lluís Buades Duran. El jurat –format per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, el Consell de Mallorca i el Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears– l'ha considerat guanyador entre les 20 propostes que s’havien presentat al concurs d’idees.

Pel que fa al pla, té un pressupost de 9 milions d’euros, finançats amb fons europeus de Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), i quan estigui en funcionament donarà feina a més d’un centenar de treballadors.

Així serà l'edifici

L'edifici es construirà en un solar cedit per l'Ajuntament de Bunyola. La intenció és crear mòduls per passar del model de macroresidències a un model que permeti una atenció més personalitzada.

L’edifici que es construirà serà de planta baixa i s’articularà en sis mòduls centrals que constituiran sis llars de 18 habitacions disposades al voltant del pati central. L’objectiu del projecte és que totes les habitacions incloguin una sortida als espais exteriors per possibilitar les activitats a l’aire lliure, afavorir la independència dels usuaris i potenciar les relacions personals i de participació.

Projecte residència Bunyola

A més, es vol potenciar la vegetació com a protagonista dels espais exteriors, que seran enjardinats, i dels interiors, dotats d’il·luminació i ventilació natural.

Cal tenir en compte que a partir d’ara els arquitectes disposen de tres mesos per elaborar el projecte bàsic del nou centre per poder començar a tramitar les autoritzacions pertinents.

stats