Part Forana 01/12/2020

El Govern vol modificar el projecte del tren de Llevant perquè passi per Cala Millor

L'Executiu no té recursos propis per reactivar-lo i l'haurà de finançar amb fons europeus

Catalina Riera
2 min
Una estació de tren.

PalmaEl Govern vol modificar el projecte del tren de Llevant perquè passi per Cala Millor. En un principi, el traçat inicial passava a prop d'aquesta zona, però no hi arribava. "És una de les zones turístiques més importants de Mallorca i s'hauria de modificar per enganxar-la", ha dit el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, després de la reunió amb els batles dels municipis afectats (Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor i Artà) i el representant de la plataforma Tren de Llevant. Així i tot, ha recalcat que l'Executiu no té recursos propis per reactivar el tramvia i haurà de finançar el projecte amb recursos del govern espanyol o dels fons europeus.

Un altre dels reptes del Govern és modificar el traçat pel qual passa el tren de Llevant en el projecte inicial. "Se n'haurà de fer un replantejament perquè en el projecte original passa per una via verda i són dos usos incompatibles. Per tant, s'han de trobar alternatives de recorregut", ha dit Pons. Una altra de les qüestions a resoldre és l'accés i el traçat dins Manacor. "Sabem quin és el full de ruta que tenim, on tenim els problemes i què hem de demanar als nostres enginyers. Tenim mesos de feina per davant", ha dit.

Per part seva, el portaveu de la plataforma Tren de Llevant, Tomàs Martínez, ha destacat que des de la Conselleria de Mobilitat hi ha una intenció clara de posar en marxa el projecte del tramvia i executar-lo. "Quan arribin els doblers europeus, serà el moment adequat per fer una inversió important a la comarca i per apostar per una mobilitat sostenible a la zona", ha manifestat.

Per altra banda, la Conselleria ha recordat en una nota que fa quasi deu anys que aquest projecte està aturat. "Tot i que seguirà el traçat previst, es podrà aprofitar per introduir-hi alguna varicació", ha indicat.

stats