Part Forana 24/03/2022

El Govern supervisarà 20 partits de futbol i bàsquet "conflictius"

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ja ha obert 18 processos sancionadors des del 2019

1 min
Partit de futbol regional.

PalmaContinua la lluita per evitar la violència dins l'esport balear. Aquest dijous el Govern ha anunciat que supervisarà aquesta temporada un total de 12 partits de futbol i 8 de bàsquet ACES (activitats d'especial seguiment) que es consideren "conflictius". D'aquesta manera, segons ha informat la Conselleria d'Afers Socials i Esports, continuen amb la política de l'Executiu, que des del 2019 sanciona la violència a la grada i la venda d'alcohol. Per ara ja ha obert 18 processos sancionadors, la majoria d'ells per comportaments incívics a les grades, expliquen fonts de la Conselleria.

Cal remarcar que dins els tipus d'actes que s'analitzen hi ha dues categories diferents (nivell 1 i nivell 2). El protocol d'actuació marca que davant una situació d'aquest tipus, els clubs participants han de nomenar un responsable, que estarà a la disposició de la Policia Local i dels cossos i forces de seguretat de l'Estat per desenvolupar les accions d'informació i coordinació pertinents. Precisament, són els agents els que valoraran les mesures que s'han d'adoptar.

El pla d'actuació en les activitats o competicions d'especial seguiment marca algunes pautes a seguir. Entre les més destacades es troben l'activació d'un cos d'inspectors en les instal·lacions esportives, una campanya d'informació als municipis sobre les sancions i sobre la violència en l'esport i la impulsió de la formació de la figura de coordinador de convivència de les federacions.

Mesures per combatre la violència

La Federació d'Entitats Locals de les Balears (FELIB) i 18 ajuntaments de Mallorca s'han reunit aquest dijous per estudiar com posar fi a la violència i el consum d'alcohol als camps esportius municipals. En una primera presa de contacte, s'ha acordat estudiar la viabilitat d'instal·lar càmeres per seguir els partits en línia i controlar les grades. "És una proposta, ara s'ha de veure com es pot implantar. Encara no ho tenim clar, ho hem d'estudiar", ha dit el president de la FELIB, Antoni Salas.

stats