Part Forana 02/08/2021

El Govern invertirà quasi un milió d'euros per fer un nou pantalà al port de Sóller

Es preveu que les obres comencin a final del 2021 i duraran cinc mesos

ARA Balears
1 min
El port de Sóller registra una rissaga d'1,5 metres, una de les més grans

PalmaEl Consell de Govern ha atorgat a l'empresa pública Ports de les Illes Balears una partida de 963.000 euros per construir un nou pantalà al port de Sóller. Es preveu que les obres comencin a final del 2021 i que durin cinc mesos, segons ha informat aquest dilluns l'Executiu balear.

A hores d'ara, el pantalà es troba en molt mal estat a causa de la seva antiguitat. A més, l'estructura flotant es localitza en una zona relativament desabrigada del port i els temporals han provocat danys a les embarcacions amarrades.

Entre els vuit projectes alternatius que s'han presentat, s'ha decidit substituir la infraestructura actual per un nou pantalà fix amb pilons clavats a terra. Aquesta proposta és la més respectuosa amb el medi, segons el Govern, perquè gairebé no té un impacte ambiental. Amb tot, l'actuació no suposa un augment de la capacitat de les embarcacions amarrades i es manté el mateix nombre.

Cal recordar que el Pla general de ports de les Balears, que és el primer que s'aprovarà a les Illes, preveu una inversió de més de 60 milions d'euros, prop de 43 dels quals seran públics. L'objectiu del document que determinarà com han de ser els ports en els pròxims 15 anys és "democratitzar l'accés a la mar", segons va explicar el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

stats