Can Morató
Part Forana 26/01/2024

El Govern dona el vistiplau a l'antiga fàbrica Can Morató, a Pollença

Recursos Hídrics aprova el projecte de reforma després d'una avaluació dels tècnics de les al·legacions presentades per Caixa Colonya

ARA Balears
2 min
Can Morató, Pollença

PalmaLa Direcció General de Recursos Hídrics ha informat aquest divendres de l'aprovació del projecte de reforma de l'antiga fàbrica Can Morató de Pollença. Segons ha informat el director general, Joan Calafat, la proposta s'ha admès després d'una anàlisi i avaluació dels tècnics de les al·legacions presentades per Caixa Colonya i la documentació complementària enviada per l'Ajuntament de Pollença. Per tot plegat, s'ha decidit emetre una resolució favorable, subjecta a certes condicions, basada en el reconeixement de les mesures preventives proposades per l'entitat financera per mitigar els riscos d'inundació a la zona.

Així, la resolució emfatitza la necessitat de respectar les limitacions d'ús en les zones de flux preferent, assegurant que les àrees més susceptibles a inundacions siguin adequadament protegides. A més, s'aconsella especialment elevar el nivell del sòl en àrees clau per sobre de la cota d'inundació estimada per un període de retorn de 500 anys, amb l'objectiu de salvaguardar la integritat del lloc en casos d'esdeveniments extrems. Així mateix, la resolució imposa restriccions sobre l'aglomeració de persones dins el recinte, en nom de la seguretat i la prevenció del lloc.

En aquest sentit, el document dona importància a reforçar el mur perimetral del complex. Això se subratlla en la resolució, que estableix que aquesta estructura ha de ser elevada i enfortida per resistir la pressió d'esdeveniments d'inundació de gran magnitud. Finalment, es posa l'accent en la necessitat de mantenir una franja de servitud buidada, estesa al llarg de la ribera del torrent pròxim. Segons apunten els tècnics, aquest espai, exempt de construccions, facilitarà la gestió de l'aigua i millorarà la seguretat general de l'àrea, atès que protegirà eficaçment tant l'estructura de l'edifici com els seus usuaris. Finalment, el Govern apel·la al seu compromís "per equilibrar la conservació del valuós patrimoni cultural de Can Morató amb la seguretat i sostenibilitat mediambiental".

stats