Seguretat
Part Forana 30/09/2022

El Govern convoca un procés unificat d'oposició pioner amb 135 places de policia local

Com a novetat, els aspirants hauran de triar l'illa en la qual volen concórrer al procés i després podran triar el municipi de destinació final per ordre de nota, a fi de cobrir així totes les places

2 min
Un agent de la Policia Local.

PalmaEl Butlletí Oficial de l'Estat i el Butlletí Oficial de les Illes Balears publicaran aquest dissabte la convocatòria per part del Govern del procés unificat d'oposició per cobrir 135 places de policia local a 27 municipis de les Illes –122 a Mallorca, 7 a Menorca, 3 a Eivissa i 3 a Formentera–. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha dit: "Els ajuntament han delegat les competències per fer convocatòries d'oposicions de policies locals i el Govern les farà el segon semestre de cada any, mentre que el primer semestre es farà el curs de capacitació".

D'aquesta manera, les oposicions es farien en un any de manera unificada per primera vegada a les Balears, a fi d'assegurar-se que totes les places queden cobertes. "En temps rècord tindrem garantida la cobertura de les places", ha apuntat Garrido. Per part seva, la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), Mamen Iglesias, ha anunciat: "Com a novetat, els aspirants hauran de triar l'illa en la qual volen concórrer al procés i després, per ordre de nota, podran triar el municipi de destinació final". A més, Iglesias ha ressaltat que el 40% de les places es reserven a dones.

Amb tot, els aspirants tenen vint dies hàbils per inscriure's telemàticament en el procés. El procés es basarà en tres proves, dues de les quals es faran durant la segona quinzena de novembre, que seran la prova d'actitud física i el test de coneixements teòrics; i l'altra es farà durant la primera quinzena de desembre, que serà una prova d'actitud psicològica i de personalitat. "Així ens asseguram que el procés acabarà el segon semestre del 2022 i es podrà començar el nou curs de capacitació durant el mes de gener de 2023, per la qual cosa els agents ja podran treballar en la temporada d'estiu", ha afirmat Iglesias.

stats