Energia
Part Forana 18/08/2022

El Govern cita els ajuntaments per parlar d’estalvi energètic, però no concreta les ajudes

L’objectiu de la reunió era analitzar com reduir-ne el consum, tot i que segons la FELIB “no han explicat res”

1 min
Imatge de la reunió d'avui entre el Govern i els ajuntaments i consells insulars.

PalmaLa Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic del Govern –que depèn de la Vicepresidència–, ha citat la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i els quatre consells insulars per analitzar com pot l'Administració pública reduir el consum energètic. També s’havia de parlar de mesures conjuntes perquè l'Administració pública continuï complint el Decret d’estalvi energètic de l'executiu estatal. Ara bé, segons fonts de la FELIB, no els han dit "gaire cosa” i que la reunió només “ha durat vint minuts”.

Quant a les ajudes, fonts de la federació assenyalen que el Govern ha respost que “no hi ha res clar" i que es preveuen "per a octubre". El que sí que farà l'Executiu illenc serà enviar una infografia amb les línies d’actuació, tot i que tampoc se sap quan arribarà. El director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha anunciat que s'obrirà una línia per a autoconsum, eficiència i vehicles elèctrics per la tardor.

Segons el Govern, la reunió estava planificada per respondre dubtes i, sobretot, per escoltar les propostes de les institucions municipals i insulars. Un altre objectiu era fer arribar la disposició de la Direcció General per reduir el consum energètic i millorar l'eficiència en edificis i instal·lacions públics. No obstant això, fonts de la FELIB han explicat que la trobada no ha anat així i que l’única proposta que s’ha pogut fer ha estat la del batle de Maó, qui ha demanat ajudes per canviar l’enllumenat públic a bombetes led.

stats