Part Forana 07/01/2023

Demanen al Govern que "posi fi al caos sanitari" que pateixen els veïns de ses Salines i la Colònia de Sant Jordi

L'Ajuntament sosté que fa dos mesos va enviar una carta a la Conselleria per explicar les deficiències sanitàries, però no s'ha rebut cap resposta

ARA Balears
2 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

PalmaL'Ajuntament de ses Salines ha reclamat al Govern que millori la gestió sanitària i "posi fi al caos" en l'atenció sanitària que pateixen els veïns d'aquest nucli i de la Colònia de Sant Jordi.

En una nota de premsa, el Consistori ha explicat que el batle, Juan Rodríguez, va enviar el mes de novembre passat una carta a la Conselleria de Salut i Consum, acompanyada de desenes de firmes de veïns afectats, en què detallava les deficiències sanitàries. Segons han assenyalat, gairebé dos mesos després, l'Ajuntament no ha rebut cap resposta.

Des de l'estiu passat, han indicat, els residents de la Colònia de Sant Jordi han traslladat al batle el "descontentament" amb els serveis prestats al centre de salut, ja que molts dies, han assegurat, no hi ha ni metge de capçalera ni substitut. També s'han referit a la manca de servei de pediatria al nucli.

A la seva carta a la Conselleria de Salut, el batle exposa també que és habitual que al nucli de ses Salines no hi hagi cap metge per atendre els pacients, ja que la metgessa titular es troba en situació de reducció de jornada. Els canvis continus de metges, expliquen, provoquen que els substituts desconeguin les condicions particulars dels pacients i això dificulta la prestació del servei.

Segons han afegit, el 2020, l'Executiu autonòmic, després de diverses peticions del Consistori a l'IB-Salut, es va comprometre a augmentar la cobertura sanitària, a estudiar la possibilitat d'habilitar una via telefònica perquè els pacients puguin tenir contacte telemàtic amb el personal sanitari, facilitar una via telefònica per reactivar o inserir la medicació necessària a les targetes sanitàries de manera instantània i atendre les telefonades als centres de salut.

Tot i això, ara com ara –lamenten–, la situació no ha millorat. Posen com a exemple que en els darrers tres anys han passat més de 20 metges pel centre de salut de la Colònia de Sant Jordi.

stats