Topònims
Part Forana 28/07/2022

El Govern aprova el Nomenclàtor Geogràfic de les Illes Balears

Es tracta d'un catàleg ordenat de topònims estandarditzats amb informació que els identifiqui com a topònims de l’Arxipèlag

ARA Balears
1 min
El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, signant avui el protocol general d’actuació del Nomenclàtor Geogràfic de les Illes Baleares, juntament amb representants de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, els consells insulars i la Universitat de les Illes Balears.

PalmaEl conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha signat aquest dijous el protocol general d’actuació del Nomenclàtor Geogràfic de les Illes Balears. Aquesta proposta serà un catàleg ordenat de topònims estandarditzats que seguirà els criteris de la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb informació sobre la seva ubicació, el tipus d’entitat geogràfica, etc.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és identificar inequívocament els topònims de les Balears, així com també seguir les directrius dels organismes de normalització per permetre la integració de dades i l’intercanvi d’informació. "És responsabilitat de la nostra comunitat autònoma determinar i preservar els noms tradicionals oficials dels municipis, territoris, nuclis de població, vies de comunicació interurbanes; en definitiva, dels topònims de les Illes Balears", ha explicat Company.

El conseller ha destacat la "necessitat de col·laboració institucional" per avançar "en la fixació i divulgació de la toponímia, una manera de conservar un patrimoni cultural immaterial de valor inestimable, així com la nostra història i tradicions, i de normalitzar la llengua catalana". A més, ha assenyalat que la Conselleria fa una doble actuació en aquest Nomenclàtor: a través de la Direcció General de Política Lingüística i de la Direcció General de Cultura.

stats