Part Forana 27/08/2020

Batles de Mallorca reclamen a Armengol més mitjans per fer complir les noves restriccions

Els consistoris han demanat més efectius de policia per garantir el compliment de les mesures de seguretat, entre altres coses

T.riera
1 min
Francina Armengol durant una videoconferència./ ARXIU

ManacorLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s'ha reunit aquest dijous per videoconferència amb els diferents ajuntaments de Mallorca, que han manifestat les seves principals exigències i preocupacions, com la manca d'efectius per garantir que es compleixen les mesures de seguretat.

La reunió s'ha dividit en tres franges horàries a partir de les 10 h i hi han estat presents la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el president de la FELIB, Toni Salas; el director general de Cooperació Local i Patrimoni, Francesc Miralles; la investigadora Marga Frontera, i el gerent de l'IBASSAL, Rubén Castro.

Els consistoris han coincidit en gran part de les preocupacions manifestades. La manca d'efectius policials ha estat una de les principals inquietuds dels batles i batlleses, que coincideixen en el fet que no n'hi ha de suficients per garantir les mesures de seguretat. A això, segons confirmen diversos ajuntaments, Armengol ha assegurat que s'ha de reunir amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per tal que donin suport a les tasques de la Policia Local.

Temes que també s'han posat en comú han estat el començament del curs escolar i el de l'entrega dels romanents municipals. Alguns batles han mostrat indignació davant Francina Armengol pel fet que no es doni suport a la decisió de no entregar-los.

stats