Part Forana 24/05/2013

El GOB denuncia l'autorització d'un centre comercial “emmascarat” en sòl rústic a Petra

Els ecologistes manifesten el seu desacord amb la decisió de la Comissió Insular d'Urbanisme d'autoritzar l'interès general d'un centre comercial "emmascarat" de celler de vins entre Santa Margalida i Petra, vora la carretera d'Inca a Manacor.

Ara Balears
1 min

PetraEl Consell de Mallorca, a través de la Comissió Insular d'Urbanisme, va donar el 22 d'abril l'interès general a la construcció d'un "celler d'elaboració, criança i embotellat de vins de qualitat" a foravila de Petra. Els cellers Miquel Oliver són els que promouen aquest projecte constructiu.

Els ecologistes recorden que la Ponència Tècnica d'Urbanisme i Ordenació del Territori del Consell de Mallorca acordà el 17 d'abril suspendre la declaració d'interès general d'aquest projecte per desmesurat en el disseny arquitectònic i per l'emplaçament desencertat. L'edifici projectat tindrà 2.900 m2 i se situarà vora la carretera de Santa Margalida a Manacor, abans de l'entrada a Petra.

Malgrat això, des del GOB denuncien que la Comissió Insular d'Urbanisme, amb els vots a favor de Més i PSOE, a l'oposició, acordà donar-li l'interès general, de manera que es fa cas omís de l'alerta sobre l'impacte que motivà la suspensió de l'expedient a la Ponència Tècnica i se l'exonera del compliment dels paràmetres d'altura, edificabilitat, ocupació i tipologia projectada.

stats