Part Forana 05/10/2020

El GOB reclama l'actuació directa del Ministeri de Transició Ecològica en l'expedient de les obres de Cala Rajada

El grup ecologista assenyala l'Ajuntament de Capdepera i Demarcació de Costes com a infractors

Ara Balears
2 min
Obres al passeig marítim de Cala Rajada./ GOB

PalmaEl GOB ha demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que actuï pel que fa a l'expedient obert per les obres al passeig de Cala Rajada. L'agrupació considera que suposen una infracció per part de l'Ajuntament de Capdepera i Demarcació de Costes.

El grup ecologista ha emès un comunicat en el qual recorda que va denunciar una possible infracció per part de l'Ajuntament de Capdepera per les obres de demolició i nova reconstrucció del mur i part del passeig de Cala Rajada en zona de Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT) i Servitud de Trànsit. Les obres que no disposaven del preceptiu títol administratiu per autoritzar-les entre les fites 564 i 582. El GOB considera que "també hi ha una clara irregularitat comesa per la cap de Demarcació de Costes a Illes Balears per no ordenar la paralització de les obres en execució i permetre'n, per tant, la consumació".

El passat 3 de juny, el GOB va denunciar davant Demarcació de Costes les "obres suposadament il·legals al passeig d'Amèrica de Cala Rajada", al·legant que l'Ajuntament emparava l'actuació en 500 metres lineals en una autorització d'obres d'emergència per reparar el passeig Marítim per danys de la tempesta Glòria, quan la borrasca només havia danyat uns 50 metres de mur.

En el comunicat, el GOB recorda que Costes va paralitzar les obres, ja que només les havia autoritzat entre les fites 562 i 564, i va incoar un expedient sancionador a l'Ajuntament de Capdepera per infracció greu de la Llei de costes per fer obres sense el preceptiu títol administratiu. Posteriorment, Costes va aixecar la paralització i des de mitjan juliol les obres han continuat fins al passeig situat davant la platja de Son Moll i aviat es finalitzaran.

Segons els ecologistes, des del 2001 el responsable absolut del passeig que ocupa el DPMT és el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. És per això que el GOB reclama que actuï. Considera que, a més de la infracció per part de l'Ajuntament de Capdepera, també s'ha comès "una clara irregularitat per part del cap de la Demarcació de Costes a Illes Balears per no ordenar la paralització de les obres i permetre-les".

D'aquesta manera, el GOB sol·licita directament al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que resolgui l'expedient incoat a l'Ajuntament de Capdepera.

stats