Manacor
Part Forana 09/01/2024

'Foc a les agressions sexuals i que visca Sant Antoni': Manacor habilita punts liles contra assetjaments

La regidora d'Igualtat, Carme Gomila, ha explicat que l'objectiu de la campanya és aconseguir que els espais d'oci "siguin llocs segurs"

ARA Balears
2 min
Ball de Sant Antoni i els dimonis davant l'edifici de La Sala de Manacor.

Palma'Foc a les agressions sexuals i que visca Sant Antoni'. Aquest és el lema de l'Ajuntament de Manacor per posar en marxa una campanya contra aquest tipus d'assetjament. Segons han informat des del Consistori, la iniciativa inclou la col·laboració del Patronat de Sant Antoni de Manacor i el Patronat de Sant Antoni de Portocristo i està recollit també en el programa de festes. Amb l'objectiu de sensibilitzar la població, l'Ajuntament ha elaborat un logotip amb el lema 'Foc a les agressions sexuals i que visca Sant Antoni'. També s'han dissenyat adhesius i xapes que es repartiran durant els actes més destacats de les festes.

Així, el Departament d'Igualtat habilitarà a partir d'aquest dimarts un punt lila a la plaça de Ramon Llull amb motiu del Primer Ball dels dimonis, una de les cites imprescindibles del programa de festes de Sant Antoni que cada any acull multitud de persones. El punt lila s'instal·larà devora la'envelat del Patronat de Sant Antoni i hi haurà voluntaris del Patronat i de l'Espai Crist Rei. A aquest punt s'hi podrà acudir en cas de voler denunciar qualsevol tipus d'agressió sexista o sol·licitar informació al respecte. El mateix sistema s'aplicarà el pròxim 16 de gener. Un grup d'agents liles es repartiran pels punts més concorreguts de la festa per tal d'atendre denúncies i sol·licituds d'informació.

Per altra banda, a Portocristo el punt lila s’habilitarà el proper dissabte 13 a la plaça del Sol i de la Lluna amb motiu de la torrada popular i l'assaig dels goigs, que tindrà lloc després de la sortida de na Tonina. "No ens aturam de fer feina perquè els espais d’oci siguin segurs. Per això, a més de formació posam tots els recursos que tenim per prevenir, detectar i atendre agressions masclistes. Manacor no pot tolerar cap comportament inacceptable ni masclista dins cap festa", assegura la regidora d’Igualtat, Carme Gomila.

Foc a les agressions sexuals i que visca Sant Antoni
stats