Part Forana 25/03/2018

La 35a Fira de Santa Margalida no es rendeix al mal temps

Dimonis, gegants i figures mítiques de tot Mallorca es troben a la Casa de Cultura

Miquel Barceló
1 min
La carpa de la plaça ha esdevingut el centre de la fira margalidana, per mor de la pluja.

Santa MargalidaUn matí de mal temps ha deslluït la 35a Fira de Santa Margalida, que tot i la pluja ha trobat espai a l'envelat instal·lat a la plaça per obrir al públic una mostra variada de productes locals i també oferir la setena exposició de l'ametla, el producte que marcà tota una època al municipi durant el segle passat.

El recinte cobert municipal ha estat molt visitat, com també la mostra de dimonis, gegants i figures mítiques de Mallorca que ha acollit el Casal de Cultura, a les Escoles Velles. El gegants del Consell de Mallorca i el gegants locals Mateu i Margalida, en honor als patrons, han compartit espai a l'auditori. L'exposició ha tingut el reconeixement dels visitants, mentre que la colla de xeremiers hi ha posat la força de la música tradicional. Ha destacat, així mateix, una mostra de juguetes dels anys 60, fetes a mà, i que han fet les delícies dels més menuts.

Francesc Rumbo Prats, president de l'Associació de colles geganteres de les Illes, s'ha mostrat satisfet d'aquesta mostra, que ell mateix ha organitzat, i ha recordat que Santa Margalida ha acollit aquest cap de setmana fins a 70 figures festives de tota l'illa, amb majoria de gegants (20).

El batle, Joan Monjo, ha acompanyat el conseller de Treball, Iago Negueruela, en la visita als recintes firals que s'han obert al públic. La pluja intermitent ha obligat a suspendre diverses mostres de caire agrícola i hípic. Evidentment, molts firaires ja no han posat la paradeta a primera hora del matí, davant les males previsions meteorològiques, cosa que ha deixat en una imatge de buidor els carrers cèntrics de la vila.

stats