Cultura
Part Forana 21/09/2022

La Fira de Sant Miquel de Felanitx aposta enguany pel ball

L'esdeveniment, que es durà a terme aquest cap de setmana, valora el producte local, artesà i d'alimentació

ARA Balears
2 min
Imatge de la presentació de la Fira de Sant Miquel a Felanitx.

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha presentat aquest dimecres les activitats que es faran aquest cap de setmana en el marc de la Fira de Sant Miquel. Enguany, com a novetat, a banda de valorar el producte local, artesà i d'alimentació; es durà a terme una fira temàtica de ball. El regidor de Fires i Mercat, Rafel Rubio, ha explicat: "La idea és que les diferents acadèmies, escoles socials o grups que es dediquen a les diferents modalitats tinguin un punt de trobada amb tallers".

Segons Rubio, al llarg del cap de setmana les persones que es vulguin acostar al Parc Municipal de Sa Torre podran veure i informar-se de les diferents disciplines de ball: social, esportiu, línia o de saló. Dissabte hi haurà una petita revetla on es farà ball de saló i s'acabarà amb una festa llatina. En qualsevol cas, hi haurà activitats tot el cap de setmana, "ja que és un sector que mou molta gent", ha apuntat el regidor.

Per la seva banda, el president de la Federació Balear de Ball Esportiu, Toni Barceló, ha remarcat: "Sempre hem tingut la idea de congregar totes les modalitats de ball en un mateix lloc, més que res perquè la gent pugui triar el tipus de ball que vol aprendre ho pugui veure i agafar tota la informació que necessiti". En aquesta primera fira, en què participaran una quinzena d'acadèmies i clubs de ball de Felanitx, Campos, Palma i Manacor podran exposar el que s'ofereix als usuaris. Els assistents veuran i podran participar dels diferents tallers que es facin i al mateix temps accedir a la informació de l'escola.

D'altra banda, segons ha apuntat l'Ajuntament de Felanitx, s'espera també la participació d'un modista i un perruquer, "ja que els balls requereixen una indumentària diferent per a cada modalitat". El batle del municipi, Jaume Monserrat, ha afegit: "La intenció és no perdre aquesta fira i que se segueixi un altre format més dinàmic".

stats