Part Forana 13/03/2024

La Fira de l’Ocupació del Pla es consolida amb més d’un centenar d’ofertes de feina

Les professions més demandades són cambrers, personal de cuina, de neteja, professionals d'infermeria, de magatzem, recepcionistes, socorristes, camió, ajudants de fusteria...

Josep Maria Sastre
2 min
La Fira de l’Ocupació del Pla

SineuLa II Fira de l'Ocupació organitzada per la Mancomunitat del Pla de Mallorca es va obrint pas a la comarca com un espai de col·locació efectiva. Aquest dimarts, una vintena d'empreses participants oferien un centenar de llocs de feina.

Moltes de les ofertes eren ja pensades per al sector turístic i amb vista a la temporada que ja comença. Mónica Aguilera, cap de recursos humans de l'hotel Barceló Aguamarina de Cala Ferrera, explica que "tenim prop de 40 ofertes de feina per a diferents llocs, com ara cambrers, ajudants de cuina, recepcionistes, per a l'economat...", apunta, i explica que "aquesta és la primera vegada que venim a la Fira i hi ha animació, veurem com va perquè la veritat que la temporada ja és aquí i necessitam personal", apunta.

Del Pla trobam, per exemple, Antònia Miralles, del conegut restaurant de Son Bascos de Montuïri, on necessiten un ajudant de cuina i personal de sala. "Sempre falta gent en el nostre sector i avui provam si la gent s'anima i recollim currículums". En la mateixa línia, Antònia Bover, de l'empresa de neteja Ben Net de Porreres, ha muntat parada a la Fira de l'Ocupació i ofereix entre cinc i sis llocs de feina. Un altre exemple és el de Grues Algaida, que està a la recerca d'un conductor i una persona per a administració.

La Fira de l’Ocupació del Pla

Les professions més demandades són cambrers, personal de cuina, de neteja, professionals d'infermeria, de magatzem, recepcionistes, socorristes, camió, ajudants de fusteria, etc.

La presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual, ha valorat aquesta Fira de l'Ocupació de manera molt positiva: "Estam molt contents tant de les empreses que han estat interessades a formar part d'aquesta fira com del públic en general que ve i, de fet, ens estan dient que reben currículums de gent interessada en els llocs de feina que ofereixen". Pascual visità la mostra acompanyada pel batle de Vilafranca, Monserrat Rosselló; la directora del SOIB, Catalina Jiménez; el gerent de la Mancomunitat, Joan Cifre, i l'AODL, Catalina Mir.

Els alumnes dels diferents certificats de professionalitat que es fan en el Pla de Mallorca han dinamitzat la jornada amb pràctiques in situ. A l'exterior també hi havia incessants propostes del CEPA Mancomunitat del Pla entre les quals els cicles formatius de grau mitjà de Cures Auxiliars d'Infermeria, Atenció a Persones en Situació de Dependència, Farmàcia i Parafarmàcia o el certificat professional de Transport Sanitari.

Des de la Mancomunitat expliquen que "l'objectiu de la Fira és connectar les empreses que cerquen personal i les persones desocupades o en millora d'ocupació i, al mateix temps, s'hi poden trobar recursos, eines, estratègies i propostes formatives per a la millora de l'ocupació en el Pla de Mallorca". Així mateix, la convocatòria també té com a finalitat que "les empreses del Pla de Mallorca trobin personal a la comarca, s'evitin desplaçaments i, per tant, s'incideixi sobre el medi ambient. Alhora es vol que la política de proximitat al lloc de feina serveixi per a la retenció de talent a les empreses".

stats