Cultura
Part Forana 23/08/2022

Fins a deu municipis de la Part Forana han organitzat nits de l’art aquest estiu

Aquesta setmana es faran a Valldemossa i Sóller

2 min
Imatge d'una de les exposicions d'Alart d'aquest 2022.

PalmaFa temps que la Nit de l'Art va deixar de ser un esdeveniment exclusiu de Palma. Alguns municipis de la Part Forana han adoptat aquest format, adaptat a la seva idiosincràsia i mida. Enguany deu localitats han organitzat una nit de l'art, i aquesta setmana serà el torn de Valldemossa (dijous) i Sóller (dissabte).

Valldemossa és un dels pobles on més renom té la Nit de l’Art a la Part Forana, i la cita d'enguany és dijous a les 18 h. Artdemossa es du a terme des de l’any 2006 i enguany s’inspira, segons explica la Fundació Cultural Coll Bardolet, en la màgia de les nits estivals.

Cartell Artdemossa 2022.

D'altra banda, dissabte arriba a Sóller una Nit de l’Art renovada que han preparat una quinzena d’artistes joves i emergents del municipi. L’han batejada amb el nom Emplaçam l’Art i se centrarà en exposicions al carrer a fi d’interactuar amb el públic, amb una cinquantena de paradetes a la plaça i els voltants de la localitat.

Una altra Nit de l’Art que encara està per arribar és la de Binissalem. És la darrera que acull la Part Forana i, a més, precedeix la de Palma. En aquest poble es coneix com a Goletart, pel fet que es fa al carrer Goleta, on botigues, galeries i cases privades adopten exposicions. Aquest esdeveniment precedeix les festes del Vermar des de l'any 2012.

Nova versió de la Nit d'Art de Sóller Emplaçam l'art.

Ja s'han fet...

El passat juny es va fer la Nit de l’Art a Son Servera i l'Alart a Alaró, que s'organitza des de l'any 2007. El juliol va ser el torn de s’Arracó –més consolidada després de deu edicions– i de sa Pobla –més recent, ja que es va acollir per primera vegada el 2016–. Ja el mes d’agost, a banda de les que s'han de fer, han tingut lloc la de Campos, Artnit, la primera de Sencelles i la de Felanitx, Nitx de l'Art. Aquesta darrera ja ha fet setze edicions i, aquest 2022, ha allargat la durada.

stats