Part Forana 13/08/2021

Finalitzen les obres de rehabilitació del camí de Coves Blanques, a Pollença

La recuperació s'ha fet seguint les tècniques de construcció tradicionals de paret seca, sense ciment

1 min
Les obres de rehabilitació del camí de Coves Blanques.

PalmaLes obres de rehabilitació del camí de Coves Blanques de Pollença –també conegut com el camí dels Presos– ja han finalitzat. L'ajuntament del municipi ha informat aquest divendres que les tasques de recuperació s'han fet seguint les tècniques de construcció tradicionals de paret seca, i ha remarcat que no s'hi ha utilitzat cap mena de ciment.

El camí, que forma part del catàleg de camins municipals de l'Ajuntament, és un dels més transitats pels senderistes. "Per aquest motiu ha d'estar en unes condicions òptimes", han dit des del Consistori. "El nostre objectiu és la recuperació del paisatge agrícola i del seu entorn", ha declarat el batle de Pollença. En aquest sentit, "s'han de desenvolupar tasques de neteja i conservació dels espais que per les seves característiques necessiten una atenció especial, com és el cas del camí de Coves Blanques".

El cost total del projecte –que es va adjudicar per licitació pública a l'empresa Paesma– ha estat de 35.695 euros i se n'ha fet càrrec l'Ajuntament en col·laboració amb el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca. Les tasques s'havien de fer juntament amb altres institucions, però a causa de "la seva passivitat", finalment les ha duit a terme només el Consistori. Després dels retards i els impediments, l'Ajuntament decidí afrontar el projecte de reforma de manera urgent, arran de la importància i el valor etnològic i patrimonial del camí.

El camí de Coves Blanques el varen construir entre el 1940 i el 1942 centenars de presos republicans represaliats pel règim franquista i esclavitzats com a mà d'obra en multitud d'obres militars.

stats