Trànsit
Part Forana 25/07/2022

Es finalitzen les obres d'execució de la rotonda d'accés a Raixa

La nova estructura facilitarà i farà més segur el trànsit, a més d'aportar diversitat mediambiental a la zona

ARA Balears
2 min
la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, el Director General de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu i Daniel Gallego, gerent del Jardí Botànic de Sóller.

PalmaMobilitat i Infraestructures ha finalitzat les obres d'execució a la rotonda d’accés a Raixa. L'objectiu era facilitar i fer més segur el trànsit, així com també aportar diversitat i major riquesa mediambiental a la zona gràcies a les noves estructures per a pol·linitzadors. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha mostrat satisfeta per "guanyar un espai més en seguretat, ja que s’elimina una intersecció perillosa que era un punt negre en la nostra xarxa viària". De fet, Cladera ha dit que aquestes obres d'execució són una mostra del que volen incorporar en les intervencions de les vies de l'illa: "Més seguretat, més opcions per al transport públic i mesures respectuoses mediambientalment". Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha destacat la construcció de noves aturades i d’un pas de vianants. "Com a novetat hem inclòs un projecte de l’Imedea i del Jardí Botànic de Sóller per afavorir la preservació i la proliferació dels insectes pol·linitzadors en l’entorn, la presència dels quals ha minvat els darrers anys de manera dràstica", ha afegit Sevillano.

Segons informa el Departament de Mobilitat i Infraestructures, la nova rotonda remodela la intersecció que hi ha a la carretera Ma-11 i al camí de Calbet, la qual té forma de T amb carril central d’emmagatzematge. S'espera una rotonda completa a fi d'eliminar tots els girs a l’esquerra que fins ara suposaven un punt de perill. A més, la futura rotonda tindrà dos carrils de circulació i s’hi posaran dues parades noves d’autobusos. La calçada d’accés a Raixa també s’ha redissenyat a fi que dos vehicles llargs es puguin creuar en l’accés a Raixa sense interferir en el trànsit de la rotonda.

stats