28-M
Part Forana 20/03/2023

Neix Feim Caimari, per intentar un canvi a l'Ajuntament de Selva

Representants del teixit associatiu local integren la primera candidatura independent del poble

2 min
Presentació dels integrants de la candidatura independent Feim Caimari.

PalmaRepresentants del teixit associatiu local integren Feim Caimari, la primera candidatura independent del poble que neix amb la intenció d'entrar a l'Ajuntament de Selva i governar gràcies a pactes postelectorals. Maria Antònia Garau, de l'Associació de Veïns de Caimari, és la cap de la llista que aquest dissabte horabaixa s'ha presentat a l'església Vella. La candidatura inclou membres de l'Associació de Pares i Mares del CEIP Ses Roques (entitat que lidera el moviment veïnal per reclamar una escola nova d'ençà del 2008), de l'Associació de la Tercera Edat i joves que formen part d'iniciatives culturals i esportives del poble.

Maria Antònia Garau, cap de llista de Feim Caimari

Segons la candidata, "ara ha arribat el moment perquè el moviment associatiu del poble s'aglutini entorn d'aquesta candidatura". "Estam molt il·lusionats amb el que passarà dia 28 de maig a les eleccions municipals, volem entrar a l'Ajuntament de Selva per fer possible un canvi", ha manifestat Maria Antònia Garau, encara que no ha deixat entreveure les predileccions sobre possibles aliances futures.

Atès que Selva és un municipi amb cinc nuclis de població (Selva, Caimari, Moscari, Biniamar i Binibona), Garau deixa clar que "la candidatura Feim Caimari pretén donar suport a totes les iniciatives de la vida dels veïns de tots els pobles".

Possibles pactes

D'ençà del 1995, el Partit Popular governa a l'Ajuntament de Selva, amb Joan Rotger com a batle. L'única excepció va ser entre els anys 2016 i 2019, en què prosperà la moció de censura impulsada pels tres grups de l'oposició (Arrelam, El Pi i PSOE). La dispersió de nuclis de població al municipi de Selva causa que els partits majoritaris tinguin dificultats a l'hora de crear llistes electorals amb integrants de tots els pobles als llocs de sortida. En aquest context, la candidatura Feim Caimari integra diferents sensibilitats ideològiques en una mateixa llista al segon nucli més poblat del municipi, amb la clara intenció de condicionar un futur govern municipal amb possibles pactes.

Tot i que encara no s'han donat a conèixer els integrants de la llista, Joan Rotger tornarà a encapçalar la candidatura municipal del PP, mentre que Joana Maria Coll també repetirà com a candidata municipal d'El Pi. La candidatura Arrelam, dins l'òrbita de MÉS per Mallorca, encara no ha donat a conèixer el seu candidat. Han fet saber, però, que Biel Morro, no repetirà com a cap de la llista. Es desconeix, de moment, si el PSIB aconseguirà tirar endavant una candidatura a Selva. Durant aquesta legislatura, el PP ha governant amb la facilitat que dona una majoria absoluta de sis regidors, enfront dels tres d'Arrelam, un d'El Pi i un altre del PSIB. Caldrà esperar a veure quin és el resultat que obté la nova proposta caimarienca de caire local i independent. Més de 100 persones, d'un poble d'unes 800, assistiren a la presentació de la candidatura de Feim Caimari aquest dissabte. El municipi de Selva en conjunt té poc més de 4.000 habitants.

stats