Part Forana 17/05/2017

Estel de Llevant inaugura el Viver Bio, un nou pla de reinserció professional per a persones amb discapacitat

Té el suport del sector de la producció agrària ecològica

Miquel Barceló
2 min
El gerent, Guillem Febrer, explicant el nou projecte social d'Estel de Llevant.

ManacorL’associació pro salut mental Estel de Llevant ha empès un nou projecte social: el Viver Bio. Es tracta d’una iniciativa de formació dual que es du a terme a una planta situada a la zona de Son Talent de Manacor, en què a hores d’ara hi ha 18 persones amb discapacitat per salut mental que hi treballen. Aquest és un projecte pioner de caire social però alhora amb un compromís ecològic. Això ha destacat el gerent de l’entitat, Guillem Febrer, en presentar una nova branca del centre formatiu Estel de Llevant, acte al qual han assistit una representació de l’Ajuntament de Manacor, encapçalada pel batle, Pedro Rosselló, i també el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós.

El Viver Bio té l’aval del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) i el suport de l’Associació de Varietats Locals, Eco Sa Teulera i Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA). "Es tracta d’un viver 100% ecològic que vol retornar a la societat una part del suport que rep d’ella", ha subratllat Guillem Febrer, abans d’avançar el futur programa de producció de fems a partir dels residus orgànics provinents del sector de l’hoteleria. Febrer ha recordat que s'espera la incorporació als 18 empleats que treballen en el viver de 10 més el proper any i també ha agraït la confiança dels clients que es dediquen a la producció ecològica i que creuen en el projecte social i formatiu d’Estel de Llevant.

Usuaris d'Estel de Llevant i representants polítics dins la nau dels nous planters ecològics.

Actualment 18 aprenents amb discapacitat per salut mental es formen per a la millora de la seva ocupabilitat de manera integral, "adaptant el contingut al ritme d’aprenentatge de cada alumne i amb les adaptacions necessàries per respondre a les necessitats del col·lectiu, amb un índex d’èxit del 80%", s'informa des d’Estel de Llevant. El projecte social intenta millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

Jardineria i artesania ecològica

Les línies productives del Viver Bio se centren en el planter ecològic, el planter d’aromàtica, la jardineria ecològica sostenible i l’artesania amb fibres vegetals una part de la qual es pot destinar a interiorisme.

Cal recordar que Estel de Llevant treballa des de fa ja més de 20 anys en l’àmbit de la salut mental i a hores d’ara té en projecte la creació d’un nova seu, atesa l’augment de demanda que s'ha registrat en els darrers anys. El 2016 Estel de Llevant va atendre 173 persones, a través dels seus programes sociolaborals i amb un equip de 27 professionals.

stats