Part Forana 30/06/2018

L'esquerra de Selva recupera la batlia després de 23 anys

Antoni Frontera, de la coalició Arrelam, ha substituït Joan Sastre, d'El Pi

Miquel Barceló
2 min
Joan Sastre, d'El Pi (esquerra), es disposa  a entregar la vara al nou batle, Antoni Frontera d'Arrelam.

SelvaAntoni Frontera Borrueco s’ha convertit en el nou batle de Selva en representació del grup Arrelam (2), en un govern de coalició amb El Pi (4) i Esquerra dels Pobles (1). Frontera és el tercer batle del municipi en aquest mandat, iniciat amb Joan Rotger, del PP (4), i continuat per Joan Sastre d’El Pi, des de l’octubre de 2016, després d’una moció de censura al partit conservador.

Amb l’arribada d’Arrelam, l’esquerra torna a tenir la batlia, que ocupà per darrera vegada el 1995, amb el socialista Llorenç Coll. Antoni Frontera, un polític que s'inicià a Esquerra Unida, s’ha estrenat com a regidor durant aquesta legislatura en què la seva marca política ha intentant aglutinar a independents, gent pròxima a MÉS i a Podem. Dins la mateixa tendència i amb menys representació hi ha Esquerra dels Pobles, que va lluitar també pel mateix espai, però només assolint una regidoria.

Antoni Frontera governarà els 11 mesos que resten per esgotar l’actual mandat amb el suport d’El Pi i Esquerra dels Pobles. Arrelam té el 17% del vots en el municipi, lluny del PP (37%), i El Pi (32%). Des de1995, el PP ha vingut guanyant les eleccions locals amb majoria absoluta, fins a la darrera convocatòria electoral, en què ho va fer per majoria simple.

La construcció d'una nova escola de primària a Caimari, avançar cap a un pla general d'ordenació urbanística i la millora de la qualitat del servei de l'aigua, recuperar l'edifici de Ca ses Monges de Caimari i dotar aquest poble d'una biblioteca a Ca'l Mestre, figuren en el llistat de reptes immediats que té l'actual equip de govern, tot i que el nou batle n'ha citat alguns altres que té conjunt dels nuclis que integren el municipi.

Intervencions dels portaveus

En la seva presa de possessió, Antoni Frontera s’ha compromès a treballar "per l'interès general" i també "a donar resposta a les necessitats dels veïnats i veïnades", per a la qual cosa, ha dit, espera comptar amb la col·laboració del PP. Frontera ha tingut paraules emotives de record a l'exregidor Arnau Amer, ànima d'Arrelam, a qui ha dedicat un poema de Marià Villangómez en acabar la seva intervenció.

El batle sortint, Joan Sastre, ha assegurat, amb un missatge d'entesa que des del seu partit es seguirà fent feina en un projecte de pacte "que és bo per al municipi", i que en la seva opinió "ha estat a l'altura". Segons Sastre, la gestió municipal ha tingut "un gir de 180 graus" des que hi ha la coalició. Joana Maria Coll, d'Esquerra dels Pobles, ha dit que s'ha sentit molt a gust amb la presidència corporativa d'El Pi, i que espera el mateix amb un batle d'Arrelam.

Balança de "valors"

Per la seva part, Joan Rotger (PP), després de refermar el seu compromís "amb el valors constitucionals", i en resposta a la promesa de Frontera de ser fidel "als valors republicans", ha posat a disposició del nou batle els seus 30 anys dins el consistori, 21 dels quals com a batle. Ha convidat a Toni Frontera a "tenir respecte i a guanyar-se'l". Rotger ha tingut paraules d'agraïment a la gent que ha treballat i treballa pel poble des de l'anonimat i també ha recordat a un bon amic seu, Biel Soler.

stats