Part Forana 18/01/2021

Esporles inaugura el carrer d'Úrsula Pueyo en honor a l'esportista olímpica

La iniciativa sorgeix d'un projecte que ha posat en marxa el col·legi públic del poble per donar visibilitat a les dones als carrers del municipi

Ara Balears
1 min
Aquest dilluns s'ha inaugurat a Esporles la placa del nou carrer Úrsula Pueyo Marimo.

PalmaL'Ajuntament d'Esporles ha inaugurat aquest dilluns la placa del nou carrer d'Úrsula Pueyo. La iniciativa sorgeix del projecte #lesdonesmereixencarrers, que es varen posar en marxa l'any 2019 els alumnes del col·legi públic del poble, el CEIP Gabriel Comas i Ribas, amb l'objectiu de donar visibilitat a les dones i posar fi a l'absència de noms de dona als carrers del municipi.

Segons ha explicat la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, a l'ARA Balears, el nom de l'esportista esporlerina ha estat seleccionat entre altres cinc propostes de figures femenines del poble. Finalment, a la votació popular duita a terme el mes de març del 2020 en el marc dels actes del Dia de la dona, Úrsula Pueyo va sortir guanyadora.

L'Ajuntament ha subratllat que a partir d'aquest dilluns el carrer d'Úrsula Pueyo Marimon serà ben identificable, com a reconeixement i homenatge a una gran personalitat del municipi i com a avanç en la igualtat en aquest àmbit.

En aquest sentit, el senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha valorat de manera positiva aquest projecte i l'ha qualificat de "meravellós". Vidal ha expressat a les xarxes socials que iniciatives com aquestes són "exemple de valors positius".

stats