Part Forana 23/03/2022

Un nin ferit a l'escola d'Esporles amb una reixa de la qual ja s'havien queixat

L'equip directiu i l'AFA han demanat reiterades vegades que el tancat es canviï

2 min
Esporles aprova el primer pla municipal de prevenció d’incendis

Un alumne de nou anys va resultar ferit en clavar-se un filferro a la cara durant l'hora del pati al CEIP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles. L'infant va haver de ser traslladat a l'hospital de Son Espases, però ja ha tornat a les classes amb normalitat, segons ha explicat el director del centre, Pep Toni Ripoll. El tancat es va canviar fa un any, però des de la direcció del centre i l'Associació de Famílies (AFA) fa anys que demanen que en canviïn el tipus, ja que l'actual es pot comparar amb un de domèstic i "no és adequat per a una escola", ja que queda sota l'altura dels infants i és d'un material poc perdurable, segons han explicat a l'ARA Balears.

El succés va tenir lloc durant l'hora del pati de dimarts dematí. Mentre l'alumne jugava a conillons, es va clavar el ferro al pòmul i tot d'una es va avisar el 061. Fins al centre, s'hi varen traslladar una ambulància, el servei de Bombers, la Policia Local i també el ferreter, però finalment no varen haver d'intervenir, "tot i que la imatge era impactant", segons el director. L'infant va ser conduït a l'hospital amb l'assistència dels seus pares i allà li varen fer les cures, que han tingut bon resultat. Segons ha explicat la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, aquest dijous la tanca ja estarà canviada.

Tot i això, l'equip directiu insisteix en la necessitat de modificar el tipus de tancament i, de fet, fa anys que ho sol·liciten en la memòria del centre que es fa a final de curs. Des de l'Ajuntament asseguren que la seva competència és la de manteniment i qui se n'ha d'encarregar és l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), malgrat que part del tancament s'ha anat canviant progressivament, segons explica la batlessa. El director del centre afirma que la Conselleria d'Educació acaba d'instal·lar un ascensor a l'edifici i ha renovat els banys, però aquesta actuació encara no ha arribat. Per part seva, l'edil ha assegurat que l'Ajuntament ho està tramitant pel seu compte, a l'espera d'una subvenció.

stats