Sequera
Part Forana 23/08/2023

Esporles, almenys el quart municipi de Mallorca que es veu obligat a restringir l'ús d'aigua

L'Ajuntament ha prohibit omplir piscines, netejar terrasses, regar jardins, entre altres usos recreatius, i no descarta endurir les mesures

1 min
Una aixeta d'una llar mallorquina.

PalmaPrimer Deià, llavors Estellencs i després Andratx. Ara, també Esporles. Són els almenys quatre municipis de Mallorca que aquest estiu s'han vist obligats a restringir l'ús d'aigua potable de la xarxa municipal. L'Ajuntament esporlerí ha emès aquest dimecres un ban municipal que prohibeix utilitzar aigua per regar jardins, horts, arbres, zones verdes i esportives, de caràcter públic o privat, a excepció del reg amb aigües depurades; netejar vials, terrasses, patis, o similars, de caràcter privat; i omplir o renovar tota mena de piscines d'ús públic o privat.

"En els darrers dies, les reserves d'aigua dels diferents llocs de captació ha disminuït. Davant la necessitat de garantir el subministrament d'aigua per al consum humà i per a la higiene, s'ha procedit a publicar un ban municipal amb mesures restrictives per al consum d'aigua", ha explicat el batle, Josep Ferrà. Aquestes mesures s'estendran "fins a nou avís" i l'Ajuntament ha demanat a la ciutadania d'Esporles que "adopti altres mesures de reducció de consum d'aigua".

De fet, el Consistori no descarta endurir les mesures i revisarà puntualment l'estat dels nivells de l'aigua i, en funció de l'evolució de les reserves hídriques, s'incorporaran altres mesures de caràcter restrictiu, com per exemple talls temporals d'aigua.

Cal recordar que el mes d'agost, davant els primers avisos de disminució dels nivells d'aigua, es va elaborar una campanya informativa, adreçada a la ciutadania d'Esporles, demanant la moderació del consum d'aigua.

stats