Part Forana 22/12/2021

La manca de docents de suport indigna les famílies del CEIP Miquel Duran i Saurina d'Inca

L'associació de mares i pares asseguren que molts alumnes amb necessitats educatives es troben escolaritzats en modalitat ordinari

2 min
Signatura del manifest al CEIP Miquel Duran i Saurina

L'Associació de Mares i Pares del CEIP Miquel Duran i Saurina d'Inca reclamen més docents per als alumnes amb necessitats educatives específiques. Des de l'AMIPA denuncien que mentre que ha augmentat la necessitat d'atenció, s'ha anat reduint el personal de suport, com per exemple en el cas de l'equip docent d'audició i llenguatge. Igualment, les famílies asseguren que el problema s'ha agreujat amb l'augment de ràtios, ja que s'ha deixat de donar suport individualitzat a cada alumne, tret imprescindible en l'atenció especial.

Aquestes mancances també es poden extrapolar als alumnes d'Infantil que, segons expliquen els progenitors, tenen menys habilitats socials, emocionals i d'autonomia a causa de la pandèmia. És per això que també demanen que s'accelerin els tràmits per a la construcció de la nova escola d'Inca. De moment, l'Ajuntament ha inclòs en els pressuposts per al 2022 la inversió pel nou edifici.

Tot i això, el servei d'orientació del centre està saturat, segons expliquen des de l'AMIPA, per les avaluacions psicopedagògiques pendents, especialment d'alumnes nouvinguts amb desconeixement d'una de les dues llengües oficials o amb altres necessitats. Això fa que actualment hi hagi molts alumnes de Primària amb necessitat de suport que estan escolaritzats en una modalitat ordinària. Cal tenir en compte que els cursos del centre actualment doblen les línies en la majoria de casos.

D'aquesta manera, diuen, s'anul·la també el programa per a alumnes amb altes capacitats intel·lectuals, el qual es troba avalat per la UIB. De fet, la reputació d'aquest mètode ha fet que augmentin les matrícules al centre.

Els altres principals afectats per la problemàtica és l'equip docent, que, segons les famílies, es troba amb dificultats per desenvolupar la seva feina. A més, lamenten que mestres concursin a altres centres on les condicions són millors.

Glosa reivindicativa del CEIP Miquel Duran i Saurina

Aquestes reclamacions han estat derivades a l'inspector del centre i al Servei d'Atenció a la Diversitat. Tot i això, encara no s'ha obtingut resposta i, ara, les famílies recullen signatures per presentar a la Conselleria d'Educació. "És una situació d'angoixa i inseguretat", diuen les famílies en el manifest que han complementat amb una glosa reivindicativa que han penjat al mateix centre.

stats