Obres
Part Forana 05/12/2022

Escorca renovarà la il·luminació dels túnels d'accés al torrent de Pareis

La nova instal·lació es nodrirà de les plaques solars del Centre Sanitari de la Calobra

1 min
Un dels túnels d'accés al Torret de Pareis.

PalmaL'Ajuntament d'Escorca renovarà la il·luminació dels túnels d'accés al torrent de Pareis amb una instal·lació solar. El batle, Antoni Solivellas, ha explicat que la nova instal·lació "serà autosuficient, ja que es connectarà a les plaques solars del Centre de Salut de la Calobra i disposarà de bateries pròpies".

En concret, el projecte preveu canviar tot l'enllumenat d'aquests túnels per evitar que salti la connexió quan hi ha tempesta i garantir-ne l'autosuficiència. "Tenim molts de problemes elèctrics perquè la xarxa està devora la mar i, quan fa mal temps, la connexió falla", ha concretat el batle. Aquest fet, segons ha apuntat Solivellas, suposa "un perill".

El ple de dia 30 de novembre va aprovar el projecte que puja a 199.941,08 euros i que serà cofinançat a parts iguals entre el Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament. El Consistori l'ha tret a licitació aquest dilluns, per la qual cosa les empreses interessades a executar-lo tenen un termini de 15 dies per presentar-s'hi. Llavors, el termini per fer les actuacions serà de tres mesos.

stats