Part Forana 29/09/2020

L'Escola Municipal de Mallorquí reforça els cursos en línia

El centre no podrà oferir classes de ball de bot a causa de les restriccions i recomanacions sanitàries

T. Riera
3 min
Sebastià Llodrà, Delegat de Política Lingüística; i Margalida Rosselló, directora de l’Escola Municipal de Mallorquí./ T.R.

ManacorL'Escola Municipal de Mallorquí ha presentat aquest dimarts l'inici del seu curs més atípic amb les mesures adaptades a la pandèmia. El centre educatiu ha ofert per primera vegada tots els cursos de català tant en format presencial com en línia. Enguany, el gran damnificat per la situació ha estat el ball de bot, ja que a causa de les restriccions sanitàries no se'n poden oferir classes. Sebastià Llodrà, delegat de Política Lingüística, i Margalida Rosselló, directora de l'Escola Municipal de Mallorquí han explicat en una roda de premsa les novetats d'aquest inici de curs.

El centre ofereix un total 14 cursos diferents corresponents als nivells oficials de català: A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu. Així mateix, de tots els nivells s’ofereix la modalitat presencial i la modalitat en línia. A més, els nivells C1 i C2 s’ofereixen en horari de matí i capvespre. Un ventall molt més gran de possibilitats perquè l’alumnat pugui escollir l’opció que més s’adapti a les seves neccessitats i a la seva disponibilitat. Margalida Rosselló ha assenyalat que això "ajuda també que gent de fora de Manacor s'hi apunti". Les classes en línia establiran grups d'unes 25 persones, mentre que les presencials, que donaven cabuda a grups d'entre 20 i 30 persones han limitat el nombre d'alumnes a entre 12 i 14.

El passat 25 de setembre s'obrí el termini d'inscripció telemàtica, que s'ha adaptat també perquè els alumnes no s'hagin de desplaçar a tants de llocs i puguin fer-ho d'una manera ràpida i més segura des del punt de vista sanitari. El primer dia, segons apunta Margalida Rosselló, s'obtingueren 929 visites a la web i també el gruix de les matrícules. De moment, són 424 els matriculats a les classes de català i el termini d'inscripció estarà obert fins diumenge dia 4 d'octubre. La directora del centre insisteix que "és important que la gent s'apunti a la llista d'espera". La majoria dels grups s'ha tancat ja per la gran demanda que han tingut, però hi ha una llista d'espera de 90 persones a diferents nivells per cobrir baixes o crear nous grups en la mesura que sigui possible.

Les classes de català s'han diversificat, però el ball de bot s'ha vist obligat a esperar. Seguint les recomanacions sanitàries de la Conselleria de Salut, de la Federació Balear de Ball i Danses i de l'Escola Balear de Danses i Música s'ha decidit ajornar fins al gener les classes, segons com evolucioni la pandèmia. Margalida Rosselló ha indicat que la distància de seguretat i la mascareta dificulten el desenvolupament d'aquestes classes.

D’altra banda, dia 9 d’octubre s’inciciarà el termini d’inscripció per als cursos d’instruments tradicionals. Enguany es continua amb la proposta de cursos de sons de pagès, amb dos nivells diferents, i amb el curs dedicat a ensenyar a tocar xeremies, tamborí i flabiol, que enguany també s’oferirà per primera vegada a Son Macià.

El centre també treballa en la planificació de dos cicles de conferències. El primer, Periodisme.cat, previst per als mesos de març i abril del curs passat, es va haver d’interrompre a causa de l’estat d’alarma. D'altra banda, l'historiador Toni Tugores i Margalida Rosselló coordinaran un monogràfic sobre memòria històrica els mesos de febrer i març del 2021. "L’Escola batega al mateix ritme que el poble i, en aquest sentit, l’obertura de la fossa de Son Coletes ha originat la necessitat de dur a terme un cicle de conferències sobre la Guerra Civil, la repressió i la memòria històrica", ha conclòs Rosselló.

L'any passat, en total, es matricularen uns 600 alumnes. Enguany, de moment n'hi ha 424, però el termini d'inscripcions encara estarà obert fins diumenge. Tenint en compte que aquest curs no es fan classes de ball de bot ni els cursos d'història i els aforaments estan limitats, l'Escola de Mallorquí ho considera un èxit.

stats