Part Forana 07/10/2020

L'equip de govern de Llucmajor incorpora dos nous regidors exmembres de Vox

José Pastor i Raúl Domínguez, del Grup Mixt, es faran càrrec de les àrees municipals que fa tres mesos quedaren sense responsable polític

Ara Balears
2 min
Ajuntament de Llucmajor./ M.B.

PalmaEl batle de Llucmajor, Éric Jareño, ha delegat funcions de gestió als regidors no adscrits i exmembres de Vox José Pastor i Raúl Domínguez perquè es facin càrrec d'àrees que fins ara no tenien responsable. Pastor gestionarà les àrees de Participació Ciutadana i Atenció a la Ciutadania a les Urbanitzacions, i Domínguez, les de Mobilitat i Transports. Aquestes àrees eren gestionades pels dos regidors de Llibertat Llucmajor que Jareño va destituir ara fa tres mesos.

Jareño explica que "des de la sortida de dos regidors teníem una manca de mans per gestionar de manera efectiva alguns serveis, i com que des de principi de legislatura, el nostre govern ha rebut el suport extern dels dos regidors, he decidit incorporar-los a tasques executives i aconseguir més estabilitat".

Els integrants de l'equip de govern han acordat un full de ruta per a l'actuació municipal. Es tracta d'un document de prioritats que s'ha vist influenciat per la pandèmia i per les conseqüències socioeconòmiques derivades. "El principi bàsic que regeix aquest pla és la necessitat que la institució local cuidi les persones, l'economia local i l'entorn, amb tot això hem acordat unes directrius que regiran les nostres actuacions", ha dit Jareño.

Segons indica el Consistori, el document estableix en quatre punts l'acció de govern. El primer acorda accions i inversions en la millora de la vida de les persones més desfavorides. El segon punt parla de cuidar de tots els sectors productius per promocionar una economia robusta a Llucmajor. En tercer lloc, es subratlla la necessitat de tenir cura de les infraestructures públiques i cuidar les instal·lacions municipals per tal de dissenyar un model de ciutat sostenible i respectuós amb l'entorn. I el quart punt posa l'atenció en els serveis a la ciutadania per fer-los més accessibles i de més qualitat.

Queixes de MÉS

MÉS per Llucmajor mostra la seva preocupació per la manca d'ordre i comandament en el pacte de govern que gestiona l'Ajuntament de Llucmajor. Des del partit sobiranista assenyalen que "aquestes mancances fan que els encarregats de vetllar i solucionar els problemes dels ciutadans de Llucmajor, l'Arenal i les urbanitzacions defugin les seves responsabilitats".

Aquest dimarts, MÉS per Llucmajor es queixava de la incapacitat del batle per reconstruir l'equip de govern. El partit assenyalava que les àrees que fins avui no tenien cap regidor responsable "són punts febles que no podien estar un dia més sense ser assignades".

Els sobiranistes també denuncien que, de la transferència d'un milió d'euros que es va anunciar per destinar a emergència social per la pandèmia, només se n'hi han destinat 270.000. "Una quarta part i que arriba amb quatre mesos de retard", assenyalen. A part d'això, es queixen perquè l'autorització per gastar aquests doblers és del març, i indiquen que "fa set mesos que l'Ajuntament de Llucmajor hauria pogut fer ús d'aquesta partida".

stats