Part Forana 15/07/2020

Dos estudiants de català de Praga, becats per l'Ajuntament d'Alcúdia

Faran les pràctiques al municipi durant la segona quinzena de juliol

Ara Balears
1 min
Els dos estudiants de català becats, a dreta i esquerra de la batlessa, davant l'Ajuntament.

AlcúdiaUn any més, i a través de la beca de l’Ajuntament d’Alcúdia, dos estudiants de llengua catalana de Praga són a Alcúdia i participen de la vida social i cultural del municipi, alhora que practiquen la llengua.

Els dos estudiants becats per l’Ajuntament d’Alcúdia i el Centre Carlemany de Llengua Catalana de la Universitat Carolina de Praga han començat les pràctiques a Alcúdia dins aquesta segona quinzena.

Han estat rebuts per la batlessa, Bàrbara Rebassa, i el regidor de Normalització Lingüística, Tomàs Adrover, juntament amb el tècnic Miquel Font. Els dos estudiants, que viuen a Praga, són Klara Urbanova, de 23 anys, que té el nivell B1 de català i estudia Filologia italiana, i Pere Kocisci, de 29 anys, amb nivell de català B2 i que és arquitecte.

Fruit de la beca, l’Ajuntament es fa càrrec de l'allotjament i manutenció i d'altres despeses derivades del programa cultural i formatiu que faran durant aquests quinze dies.

Entre les activitats que duen a terme els dos becaris hi ha la col·laboració amb l’Àrea de Normalització Lingüística en tasques del departament i la col·laboració i participació amb activitats del programa de les festes, a més del coneixement de persones d’Alcúdia i del medi natural i patrimonial del municipi i de Mallorca.

stats