Part Forana 18/11/2021

Un Dijous Bo de molt passejar, menjar i beure, però poc comprar

Els restauradors celebren l'afluència de gent, però els comerciants i firaires apunten a un reinici descafeïnat en les vendes

2 min
Expositor Dijous Bo 2021

"Per les condicions en què ens trobam, no ens podem queixar", apunta Joan Puig, un venedor de sabates que exposa al Dijous Bo. Aquesta és l'opinió general dels firaires i comerciants consultats per l'ARA Balears. La majoria celebra l'afluència de gent, tot i que les caixes no ho han notat exponencialment si es comparen amb els anys d'absoluta normalitat. En canvi, els restauradors no dubten a l'hora de fer-ne balanç: el temps ha acompanyat i se senten molt satisfets.

"Estam molt contents, hi ha molta satisfacció entre participants i organització". Aquest és el resum que fa el president de l'Associació de Comerciants i Restauradors d'Inca, Pep Nicolau, i en la mateixa línia es posicionen els comerciants d'Activa't Inca Associació Empresarial. "Hem fet vendes de Dijous Bo, és a dir, hem venut a gent de fora poble i en exclusiva per aquest dia", apunta la seva presidenta, Maria del Mar Nicolau, que transmet "una bona sensació".

A peu de carrer, però, les opinions són dispars. Entre els comerciants, la majoria apunten que les vendes han estat descafeïnades. "Per ser un Dijous Bo, tampoc podem tirar coets", destaquen des de la botiga Most and Most, situada al centre de la fira, al carrer de Bisbe Llompart. Al costat, però, a la plaça d'Espanya, Pere Andreu, botiguer de Ca'n Pere, assegura que fins i tot ha registrat més vendes que el 2019.

Per part seva, els firaires expliquen que les conseqüències de la pandèmia s'han notat, tot i que agraeixen que la gent hi hagi anat. "Enguany tothom s'ho pensa més a l'hora de comprar", destaca una artesana, Ana Isabel Bustamante, des del seu expositor. Sens dubte, l'èxit de venda dels firaires han estat els aliments, especialment els de temporada, com els esclata-sangs i les neules, segons han confirmat els seus dependents.

Això sí, els més ben parats han estat els restauradors, que, en general, no han notat la diferència respecte del 2019. El gerent del celler de Can Ripoll, Joan Gual, explica que el Dimecres Bo han atès veïns d'Inca i dijous els visitants, però, com cada any, no han aturat de tenir gent a la porta. Durant aquests dos dies no accepten reserves i, de fet, avui no ofereixen cafè per tal d'agilitar el servei. "El mateix que els altres anys, hem tingut molta sort amb el temps", apunta el gerent del restaurant Dayla, José Martín.

stats