Part Forana 26/11/2019

El Museu del Calçat acull una mostra sobre l'estudi de l'Escola d'Arquitectura del Vallès que projecta l'Inca del futur

L'exposició s'obre aquest dimecres i es podrà visitar fins al 5 de desembre

M. Barceló
1 min
Virgilio Moreno i Andreu Caballero amb un dels projectes seleccionats.

IncaDes d'aquest dimecres i fins el 5 de desembre, el Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca acull una exposició baix el títol 'Inca vs Inca. Repensar el territori productiu'. És tracta d'una mostra que recull els treballs, 14 dels quals presentats en maquetes, que els alumnes de segon curs de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès - UPC han redactat.

La mostra ofereix el resultat d'una feina de camp realitzada pels estudiants d'arquitectura el mes de febrer, per tal de definir un model urbà. Extreure'n conclusions i traslladar-les a projectes concrets va ser el treball de fi de curs, que ara l'Ajuntament vol presentar als ciutadans a través de l'exposició.

"L'exposició recull innovació i una clara mirada de futur amb atreviment", ha resumit el delegat d'Urbanisme, Andreu Caballero, en presentar la mostra. Per al batle, Virgilio Moreno, és un treball que sorprèn per l'encert en trobar "les necessitats de la ciutat, després de reunions amb tècnics municipals i que han servit de suport als arquitectes del futur".

La mostra servirà d'avantsala a la Jornada d'Arquitectura i Urbanisme que tindrà lloc aquest divendres, també en el Museu del Calçat, i que presenta com a conferenciants Laia Grau, arquitecta urbanista i gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona; Jesús M. González, doctor en Geografia i president del Grup de Geografia urbana de l'AGE, i Albert Cuchí, doctor en Arquitectura, Energia i Medi Ambient i director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAV-UPC)

stats