Part Forana 04/02/2020

Una deixalleria mòbil recull els residus especials domèstics a Manacor

El porta a porta arribarà a la ciutat dia 1 d'abril

M. B.
2 min
El regidor Llodrà explicant el nou servei, a la plaça de Sa Torre de Manacor.

ManacorEl Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor ha posat en servei una deixalleria mòbil que recorre tots els nuclis urbans del municipi. L'objectiu és reduir el volum de rebuig que ara s'incinera i recollir i reciclar els residus especials domèstics com olis minerals i vegetals, petits aparells electrònics, bateries i piles, pintures, bombetes i fluorescents, tòners d'impressora i petita ferralla.

Molts d'aquests materials, que no tenien un servei específic de recollida, es podran reciclar quan es dipositin en els contenidors de la deixalleria mòbil, que a partir d'aquest mes de febrer es desplaça per tots els nuclis urbans de Manacor.

La deixalleria té un contenidor específic per a cada residu especial domèstic.

Al web www.residusmanacor.cat o telefonant al 971849100 s'ofereix informació sobre els horaris i ubicacions de la deixalleria. També s'ofereixen uns cartells amb horaris i punts de recollida detallats, així com dels materials que s'hi poden dipositar.

Reducció de la taxa de fems

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, l'Ajuntament vol avançar en la reducció de la quantitat de residus que s'incineren i que tenen un cost de 3,4 milions anuals. Per això, ha recordat que els veïns que s'adhereixin al pla de reciclatge poden tenir una bonificació de 34 euros a la taxa de fems.

D'altra banda, ha anunciat que a partir de dia 1 d'abril es començarà a aplicar el servei de recollida porta a porta a Manacor. Aquest mes de febrer s'iniciarà la campanya informativa que preveu fer fins a 10 reunions veïnals. "Fins ara se n'han fet 17, a les quals han assistit 1.400 veïns, per dur el porta a porta a la Torre de Portocristo i al poble de Son Macià", ha recordat el regidor.

stats