Sequera
Part Forana 31/07/2023

Deià no té aigua per abastir tot el poble: sis zones queden sense subministrament

La sequera i la manca de pressupost per contractar camions-cisterna obliguen l'Ajuntament a tallar el servei a partir del 4 d'agost

1 min
El poble de Deià.

PalmaL'Ajuntament de Deià deixarà de subministrar aigua potable a sis zones del municipi en una mesura insòlita que ha anunciat el batle, Lluís Apesteguia, aquest dilluns capvespre. La restricció s'aplicarà a partir del 4 d'agost i afectarà les zones urbanes de Son Bauçà; s'Empeltada; les Coves de can Puigserver; Sa Cala i Llucalcari. A més, des de l'Ajuntament també s'ha informat que no s'abastirà els grans consumidors, com els hotels, per exemple.

El fet és que els 600 metres cúbics de demanda diària resulten excessius per a un municipi amb escassesa de recurs hídric. La font del Molí aporta actualment 170 metres cúbics al dia, i cada vegada la seva aportació va baixant més a causa de la manca quasi absoluta de pluja des del mes de febrer.

A més, segons detalla el batle, l'operació per emplenar els dipòsits municipals d'aigua potable mitjançant camions cisterna que venen de Palma està a punt d'esgotar els 54.000 euros de pressupost fixat en el conveni amb l'empresa distribuïdora. Aquesta mesura es mantindrà en vigor fins que es disposi d'aigua suficient per garantir el servei. Això pot ser fins que baixi la demanda a causa de la finalització de la campanya turística o fins que plogui i la font revengui.

Apesteguia ha dit que "lamenta profundament" la situació i que "avisa amb antelació perquè els afectats puguin disposar les mesures alternatives per tal que aquest fet sigui al menys traumàtic possible". Així mateix, recorden que les restriccions dictades a mitjan juliol continuen actives i que determinats usos lligats a l'aigua potable no estan permesos. Un consum superior als 120 litres per persona i dia es considerarà, per tant, un consum abusiu i suposarà el tall del subministrament.

stats