Mobilitat
Part Forana 23/08/2022

Deià estrena un control d'accessos a la cala davant la saturació de vehicles

La mesura s’ha posat en marxa aquest dimarts i, de moment, està en fase de proves

1 min
Deià

PalmaL’Ajuntament de Deià ha posat en marxa un sistema de control per regular l’accés de vehicles a la cala. El batle del municipi, Lluís Apesteguia, ha explicat que ara mateix la barrera “està en proves”, però que l’objectiu és “evitar-hi la saturació i millorar la seguretat”.

Aquest nou sistema compta les places lliures que hi ha a l’aparcament de la Cala Deià i, quan ja no en queden, hi impedeix l’accés amb una barrera. Això sí, els residents en són una excepció: “Té una càmera que llegeix les matrícules dels cotxes i, quan sigui algú empadronat al poble, hi podrà passar, ja que una part del pàrquing està destinada a ells”, ha assenyalat el batle.

El control d'accessos en proves a la cala de Deià.

Apesteguia ha afirmat que l’accés a la cala “sempre ha estat problemàtic” tant pels embossos a l’aparcament com pels cotxes aturats a la baixada sense poder sortir. “També volem regular aquest camí per una qüestió de seguretat; si hi havia de baixar una ambulància, era impossible amb la saturació que hi havia”, ha apuntat el batle del municipi.

En qualsevol cas, segons Apesteguia, el col·lapse de vehicles no acaba aquí: “Amb aquesta mesura municipal la gent aparcarà enmig de la carretera, que ja és comarcal, i des de l’Ajuntament no podrem establir cap tipus de regulació”. El batle ha dit que el problema és que la Policia Local no pot actuar fora de nuclis urbans i la Guàrdia Civil “no sol venir a Deià”.

stats