Part Forana 14/04/2022

Deià demanarà al govern espanyol crear una reserva marina de 1.500 hectàrees

El batle considera que la zona sud de la serra de Tramuntana pateix molta "pressió humana"

1 min
Mor un escalador en caura de Sa Foradada

PalmaL'Ajuntament de Deià va aprovar en el darrer ple del mes de març demanar al govern espanyol la creació d'una reserva marina d'interès pesquer a la zona central de la serra de Tramuntana, que afectaria un total de 1.500 hectàrees, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. El batle de Deià, Lluís Apesteguia, explica que ja hi ha la petició de fer una reserva marina a la banda nord de la serra de Tramuntana, i que el que demanarà el Consistori és que també se'n faci una a la zona sud. "Aquest indret és el que pateix més pressió humana i on hi ha una minva més gran de tot l'ecosistema marí", diu.

En aquest sentit, l'edil recorda que el nombre de peixos d'aquesta zona s'ha reduit un 75% els darrers anys: "Ara tenim un quart dels peixos que teníem fa només unes dècades. Ens agradaria que hi hagués una gran reserva marina a tota la Tramuntana, però a nosaltres ens correspon demanar que se'n faci una en el territori marítim de la nostra costa".

Una vegada aprovada la proposta, s'enviarà al Govern i al Consell de Mallorca "perquè ens donin suport", comenta el batle de Deià. A banda, també es remetrà als ajuntaments veïns: Estellencs, Banyalbufar, Valldemossa, Sóller i Escorca.

Mentre aquesta iniciativa no es dugui a terme, Apesteguia demana a Costes i a la Conselleria de Medi Ambient, que posi "límits" a concentració d'embarcacions de Cala Deià i la Foradada. "No hi ha tants de llocs sense posidònia per ancorar, i encara que n'hi hagués, tanta pressió acaba afectant el medi marí", afegeix.

stats