Urbanisme
Part Forana 19/01/2023

Defensa ha venut un solar a Sóller per 1,1 milions d'euros on es poden construir 26 habitatges

Es tracta d'un dels darrers terrenys urbans edificables en el municipi

1 min
El solar està ubicat a la zona industrial de Son Angelats.

PalmaEl Ministeri de Defensa ha venut, per un preu d'1.152.994,83 d'euros, un solar urbà situat en el polígon de Son Angelats de Sóller, al costat dels habitatges militars annexos a la zona industrial. Es tracta d'una parcel·la de 2.500 metres quadrats en la qual es poden construir fins a 26 habitatges. La transacció s'ha fet per venda directa, després que el Ministeri posàs el solar a subhasta quatre vegades, sense èxit.

Tot i tenir l'inconvenient d'estar situat al costat de la zona industrial, es tracta d'un dels darrers terrenys urbans edificables en el municipi i també un dels més grans, dos factors importants si es té en compte la dificultat en l'accés a l'habitatge generalitzat a Balears que també afecta Sóller. L'Ajuntament desconeix qui ha comprat l'immoble i el Ministeri no ha fet pública la dada.

La primera subhasta va ser el 2015, amb un preu de sortida d'1,8 milions d'euros, que quedà deserta; la segona, el 2017, per un preu de sortida d'1,6 milions; i la tercera, per 1,2 milions d'euros. El solar està en la zona residencial de l'Exèrcit de l'Aire que l'Estat es va reservar en vendre la resta de terrenys al Govern per a la construcció del polígon industrial fa gairebé deu anys.

El batle, Carlos Simarro, ha explicat que el seu equip de govern no es va plantejar optar a la darrera subhasta -que fou l'any passat- perquè considerava "massa alt" el preu de sortida. Simarro ha detallat que des de la seva agrupació (PP) mai no s'ha valorat invertir en la construcció d'habitatges perquè "no tenim solars edificables", ni tampoc la compra de terrenys on se'n puguin construir perquè "suposa una inversió massa gran".

stats