Part Forana 10/03/2022

La cova ocupada de Son Verí es podrà restaurar després de tres anys de tràmits

El Consell i l'Ajuntament de Llucmajor s'han passat la pilota sobre les dates i la competència de la rehabilitació

1 min
Ajuntament de Llucmajor

La cova de la cala de Son Verí Nou de Llucmajor podrà ser rehabilitada després de tres anys de tràmits i una ocupació il·legal, ja que l'Ajuntament de Llucmajor ha rebut l'autorització del departament de Patrimoni del Consell de Mallorca per restaurar el lloc. Ara bé, l'Ajuntament i la institució insular s'han passat la pilota a l'hora de definir des de quan el Consistori té l'autorització i de qui era competència la gestió de l'assumpte. Així ha quedat demostrat aquest dijous en el ple de la institució insular, quan el popular Pedro Rosselló ha demanat explicacions a la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

En concret, Busquets ha defensat que el Consistori té l'autorització per actuar des del 2019, la qual cosa ha negat a aquest diari el batle del municipi, Éric Jareño. La vicepresidenta ha explicat que aquesta no és una cova catalogada i, per tant, es necessitava un senzill informe d'un arqueòleg per poder intervenir-hi. Per part seva, l'edil ha reconegut que el 2019 el departament de Patrimoni va fer una visita al lloc, però en cap moment es va tramitar l'autorització. Igualment, el batle ha assegurat que, ara que s'ha confirmat el permís, se seguiran les passes per restaurar l'indret i, de fet, el secretari de l'Ajuntament, el tècnic de Medi Ambient i un arqueòleg especialista ja han iniciat les passes per fer-ho.

Mentrestant, una persona va ocupar la cova des del 2018 i fins als darrers mesos del 2021, la qual cosa en va afectar l'estat i el manteniment. Ara, l'Ajuntament ja és oficialment el responsable de la restauració de l'espai.

stats